Prešernova
Metelkova
Snežnik
Hrušica
Bled

Z zemljevidom, kot se za prave iskalce zakladov spodobi, se bomo sprehodili med muzejskimi vitrinami in razkrili številne dragocenosti, ki jih hrani najstarejši muzej na Slovenskem.

Luka Grmovšek nam bo razkril proces izdelave ter kovanja mečev v japonskih delavnicah.

Predstavljamo japonsko orožje in zaščitno opremo, ob njih pa bojevnike, njihov svet in poti, po katerih je izročilo samurajev doseglo Slovence.

Predavata Bogdana Marinac in dr. Chikako Shigemori Bučar.

Interaktivna razstava o času prvih inštrumentalnih zvokov človeštva.
POZOR, JAŠEK! Samuraji na vsakem koraku
Občasna razstava, 01. september 2017 - 23. oktober 2017
Narodni muzej Slovenije – Prešernova

Vitrina meseca. Na Japonskem se v zadnjih letih srečujejo s fenomenom, ki je že prerastel v nov turistični produkt: opazovanje pokrovov jaškov.
95 TEZ, KI SO PRETRESLE KRŠČANSTVO
Občasna razstava, 04. september 2017 - 31. oktober 2017
Narodni muzej Slovenije – Prešernova

Vitrina meseca ob 500-letnici reformacije.

Čiste, geometrijske linije predmetov na razstavi pričajo o skladnosti uporabnosti in estetike, ki odlikuje modernistično steklo na Slovenskem.

Predstavljamo japonsko orožje in zaščitno opremo, ob njih pa bojevnike, njihov svet in poti, po katerih je izročilo samurajev doseglo Slovence.
BARON GAUTSCH (1914–2014)
Občasna razstava, 30. junij 2017 - 24. september 2017
Narodni muzej Slovenije – Metelkova

Prva žrtev prve svetovne vojne v Istri: potniški parnik »Baron Gautsch« je 13. avgusta 1914 zapeljal v prijateljsko minsko polje.
LUDVIK ŠRAJ
Občasna razstava, 01. september 2017 - 01. oktober 2017
Narodni muzej Slovenije – Snežnik

Retrospektivna razstava likovnih del Ludvika Šraja.

Narodni muzej Slovenije hrani zbirko čez 200 kamnitih spomenikov z rimskimi latinskimi napisi, ki so večinoma iz Emone in Ižanskega kota, pa tudi s Trojan, iz Zasavja in z Dolenjske.

Velika razstava o rimski dobi na slovenskih tleh.

Oglejte si najlepše in najpomembnejše predmete iz prazgodovinske zbirke Narodnega muzeja Slovenije!

Muzejska pripoved o nemirnem času od pozne antike do konca srednjega veka.

Vabimo vas, da si v tihoti grobnice ogledate edino staroegipčansko krsto s človeško mumijo v Sloveniji.

Stalna študijska razstava izbranih predmetov, ki so se izdelovali in uporabljali na naših tleh in so značilni in pomembni za Slovenijo in Slovence.

Romantični grad Snežnik vas vabi na sprehod skozi štiri grajske etaže, opremljene s pristnim pohištvom in drugo opremo iz druge polovice 19. stoletja.

Znotraj arheološkega parka, ob gostišču Stara pošta, je sodobna razstava, na kateri se obiskovalec lahko podrobneje seznani z obsežnim obrambnim sistemom trdnjav in zapornih zidov, ki je v burnem poznoantičnem obdobju ščitil Italijo in mesto Rim pred osvajalskimi vdori z vzhoda.

Arheološke najdbe skupaj z dokumentiranimi preostanki naselbin, grobišč, svetišč, utrdb in poti pričajo o načinu bivanja posameznika in skupnosti, o odnosu človeka do narave in o njegovi razpetosti med zemljo in nebom. Razstava Narodnega muzeja Slovenije na Blejskem gradu.