Novice

Starejše novice


PRETEKLO

  • Nagradni natečaj: "Ime maskote na Hrušici"

VojakVabimo vas, da predlagate ime maskote – rimskega vojaka, ki bo prepoznavni znak arheološkega parka Ad Pirum (Hrušica).  Avtor izbranega imena in še dva izžrebana srečneža bodo prejeli lepe nagrade.
Svoje predloge pošljite na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. do vključno 31. 1. 2012, z zadevo »Ime maskote«. V prijavi pošljite ime maskote ter kratko utemeljitev izbire imena. Pripišite še svoje ime in priimek ter elektronski naslov.

Rezultati nagradnega natečaja bodo objavljeni 10. 2. 2012 na spletni strani Narodnega muzeja Slovenije. Nagrajenci bodo obveščeni po elektronski pošti.

Avtor zmagovalnega imena bo prejel dve vstopnici za Narodni muzej Slovenije (na Prešernovi in Metelkovi) in lesen obesek za ogrlico v obliki neandertalčeve piščali. Med drugimi sodelujočimi bomo izžrebali še dva nagrajenca, ki bosta prejela vsak po dve vstopnici za ogled Narodnega muzeja Slovenije (na Prešernovi).

Pogoji sodelovanja:

Preberi več ...

Spodaj so navedeni splošni pogoji sodelovanja pri nagradnem natečaju "Ime maskote na Hrušici", ki ga organizira Narodni muzej Slovenije, Prešernova 20, 1000 Ljubljana, ID št. za DDV: SI70031568, v okviru Programa čezmejnega sodelovanja Slovenija–Italija 2007–2013 iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj in proračuna Republike Slovenije (link: www.ita-slo.eu). Vsakdo, ki se prijavi na ta natečaj, avtomatično sprejema te splošne pogoje.

Javni natečaj poteka od 15. 12. 2011 do vključno 15. 1. 2012.

1.    Prijavitelj
Na javni natečaj se lahko prijavi vsaka fizična oseba, ki ima stalno ali začasno bivališče v Republiki Sloveniji. Mladoletne osebe lahko sodelujejo s pisno privolitvijo staršev oziroma skrbnika. Na javnem natečaju ne morejo sodelovati zaposleni ali drugi sodelavci Narodnega muzeja Slovenije ter njihovi ožji družinski člani.

2.    Pogoji in način sodelovanja
Na javnem natečaju lahko sodelujejo vsi upravičenci, ki bodo do vključno 15. 1. 2012 na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. posredovali svojo prijavo, skladno s temi pogoji. Sodelujoči na natečaju morajo biti avtorji imena.

Prijava mora vsebovati:

-    kontaktne podatke prijavitelja: ime, priimek in elektronski naslov,
-    predlagano ime maskote s kratko utemeljitvijo izbire.

3.    Izbor zmagovalcev

Ocenjevalni kriteriji bodo izvirnost in vsebinska povezava z arheološkim najdiščem Ad Pirum (poznoantična vojaška trdnjava v sistemu Claustra Alpium Iuliarum).
Rezultati nagradnega natečaja bodo objavljeni 20. 1. 2012 na spletni strani Narodnega muzeja Slovenije. Nagrajenec bo o zmagi obveščen po elektronski pošti.

4.    Nagrada
Avtor zmagovalnega imena prejme dve vstopnici za Narodni muzej Slovenije (na Prešernovi in Metelkovi) in lesen obesek za ogrlico v obliki neandertalčeve piščali. Med drugimi sodelujočimi bomo izžrebali še dva nagrajenca, ki bosta prejela vsak po dve vstopnici za ogled Narodnega muzeja Slovenije (na Prešernovi).
Nagrajenci morajo nagrado prevzeti na blagajni Narodnega muzeja Slovenije, Prešernova 20, 1000 Ljubljana, najkasneje v 3 mesecih od prejema elektronskega obvestila. Prevzem nagrade je mogoč le z dokazilom o istovetnosti (osebna izkaznica, potni list …).

Prijavitelji na natečaj s podajo prijave dovoljujejo, da Narodni muzej Slovenije njihovo predlagano ime maskote uporablja za namene izvedbe ter promocije tega javnega natečaja in namene promoviranja arheološkega parka Ad Pirum. Avtor imena maskote obdrži vse moralne avtorske pravice, vse druge avtorske pravice avtomatično preidejo na Narodni muzej Slovenije.

Če se med javnim natečajem pojavi sum, da sodelujoči ni avtor imena, sme Narodni muzej Slovenije kandidata izločiti iz nagradnega natečaja.

5.    Varstvo osebnih podatkov:
S sodelovanjem v natečaju sodelujoči soglašajo, da Narodni muzej Slovenije obdeluje njihove posredovane osebne podatke za namene izvedbe natečaja. Avtor zmagovalnega imena  soglaša, da se njegovi podatki  objavijo na spletni strani Narodnega muzeja Slovenije in v medijih obveščanja.

6.    Dodatne informacije:
Za vsa morebitna vprašanja in informacije pokličite na tel. št. 01 241 44 32 ali pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .


Komisija Narodnega muzeja Slovenije: Andreja Breznik, dr. Mateja Kos in Saša Rudolf.
Ocenjevalni kriteriji: izvirnost in vsebinska povezava z arheološkim najdiščem (poznoantična vojaška trdnjava v sistemu Claustra Alpium Iuliarum).