Dogodki

Izšla je nova številka Arga

Izšla nova številka časopisa slovenskih muzejev ARGO 53/2, 2010.

Znanstveno srečanje Rimska vojska na območju današnje Slovenije

17. in 18. novembra 2011 bo v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova znanstveno srečanje z naslovom Rimska vojska na območju današnje Slovenije.

Informacije in prijave: Narodni muzej Slovenije, dr. Janka Istenič; Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .

Vabljeni na odprtje razstave Branko Suhy: ob 10. obletnici 11. septembra

BrankoSuhyNY-5-5-02_malaV nedeljo, 11. septembra vas ob 14.45 vabimo na odprtje razstave Branko Suhy: OB 10. OBLETNICI 11. SEPTEMBRA. Razstava bo na ogled  do 23. oktobra 2011 v kotni dvorani Narodnega muzeja Slovenije – Prešernova.

Vljudno vabljeni!

Narodni muzej Slovenije na 6. otroškem bazarju

bazarNarodni muzej Slovenije bo tudi letos sodeloval na že 6. Otroškem bazarju, največji prireditvi za družine v Sloveniji, ki se vsako leto odvija na gospodarskem razstavišču.  V nedeljo, 11. septembra 2011, se nam boste ob 17. uri lahko pridružili na delavnici Jamski ljudje in piščal, na kateri boste s pomočjo replik kamenodobnega orodja in slikovnega gradiva spoznali življenje v kameni dobi, neandertalčevo piščal ter v ustvarjalnemu delu izdelali sulico.

Vljudno vabljeni!
Več ...

12. OTROŠKI BAZAR

bazarPetek, 8. septembra 2017, ob 13.40, Gospodarsko razstavišče v Ljubljani

Narodni muzej Slovenije tudi letos sodeluje na že 12. Otroškem bazarju, največji prireditvi za družine v Sloveniji, ki se vsako leto odvija na Gospodarskem razstavišču. Pridružite se nam v Ustvarjalnem kotičku! Na delavnici Preteklost pod mikroskopom bomo s pomočjo zanimivih poskusov spoznavali metode, ki jih pri svojem delu uporabljajo strokovnjaki, da lahko odkrijejo številne zgodbe o življenju v preteklosti, ki jih skrivajo muzejski predmeti.

Brezplačno.

.

Stran 108 od 111