PLAVAJOČI GRAD – FLOATING CASTLE

Od 23. do 30. avgusta 2015 v okolici gradu Snežnik

Medved-narodni festival / International site specific festival
predstavlja vizualno-akustično doživetje v snežniških gozdovih
Potopljene (Z)godbe / Sinking Songs.
 
Etno glasbeniki, scenografi, akrobati, lutkarji, plesalci in drugi umetniki se zgrinjajo v Loško dolino!
 

V tednu dni se bo grad Snežnik z okoliškimi gozdovi spremenil v okolje več deset magičnih vizualnih prizorišč, na katerih se bo predstavilo več kot sedemdeset skupin z vsega sveta. Na plavajočem odru, v grajskih dvoranah, na gasilskem avtomobilu, v velikih kupolah, med šepetajočimi drevesi in na konjski vpregi se bo godlo, plesalo in igralo od četrtka do nedelje, 27.–29. avgusta 2015.  Za jedačo in pijačo bo bojda več kot poskrbljeno kot tudi za spanje v šotorih in po bližnjih turističnih kmetijah.
Tudi v predfestivalskem obdobju, od 23. do 26. avgusta 2015, ne bo manjkalo dogodkov in doživetij. Pofestivalsko jutro pa bo namenjeno otrokom in neformalnemu zaključku festivala.

Posebnost festivala je vizualna in performativna oživitev gradu, gozdov, jam, poti, vasi. Nastopajoči bodo namreč godli in igrali na nepredstavljivih vizualno predelanih odrih. V okolici gradu bodo postavili skulpture, svetlobne in akustične instalacije na temo potovanja po Mito-Loškem Morju z ladjo Norcev in obisk prečudnih otokov Markesjeskega otočja. Mogoče bo kdo prepoznal realne osebe, zgodbe in mite iz Loške doline. Totalno gledališče na nekaj kvadratnih kilometrih bo dopolnilo sobotno dopoldne, ko se bodo prebudile vasi in povabile ter pogostile obiskovalce festivala.

Več o festivalu in program ...