Počitniške delavnice: PovezujeM / TIVOLSKI USTVARJALNI KROG

V času poletnih počitnic otroke vabimo na muzejski program delavnic, ki ga organiziramo muzeji ob parku Tivoli: Narodni muzej Slovenije (NMS), Moderna galerija (MG), Mednarodni grafični likovni center (MGLC), Muzej novejše zgodovine Slovenije (MNZS) in Narodna galerija (NG)
 
Na petdnevnih delavnicah bomo vsak dan v drugem muzeju skozi igro, ustvarjanje in druženje na nekoliko drugačen način spoznavali umetnost in zgodovino ter odkrivali, kaj naše muzeje povezuje, kaj pa nas dela drugačne in posebne.
 
Počitniške delavnice bodo potekale:
  • 1. termin: od 11. do 15. julija (prijave zbiramo do 4. julija)
  • 2. termin: od 22. do 26. avgusta (prijave zbiramo do 16. avgusta) 
 
Delavnice so namenjene otrokom od 6. do 12. leta. Prijave sprejemamo na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali 051 384 888 do zapolnitve mest.
Cena počitniškega tedna PovezujeM/TIVOLSKI USTVARJALNI KROG je 110 eur na otroka in vključuje vse vstopnine, vodstva, varstvo, material in kosilo. 
Prijave za posamezne dneve niso mogoče. Število otrok je omejeno na 15. V primeru premajhnega števila prijav počitniški teden odpade. 
 
 
PROGRAM:
 
PONEDELJEK / Teden bomo pričeli v Moderni galeriji, kjer se bomo podali onkraj naše oble. Trienale sodobne umetnosti nas bo popeljal v svet kozmosa, galaktičnih kolapsov, eksplozij zvezd, astroidov in vesoljcev. Raziskovanje umetnosti je podobno raziskovanju vesolja, vzburljivo in nepredvidljivo! Tako bo tudi naše druženje ob izdelavi znanstveno fantastičnih bitij, ki bodo oživela s pomočjo stop-motion animacije.
 
TOREK / Ste že preizkusili plasto-tisk? To je zabavna in poučna delavnica tiskanja na rabljene plastične vrečke. Vrečke kolažiramo in nanje odtisnemo motive. Tako jih spremenimo v umetniški izdelek. Popoldne pa bomo v Tivoliju poiskali skrite predmete, sledil bo ogled razstave staroste slovenske umetnosti Karla Zelenka, ki rad upodablja cirkus, karneval, živali ... Vse to bo izhodišče za naše ustvarjanje, pri katerem bomo uporabili kar dele svojega telesa in gibalne sposobnosti ter »zaslikali« s stopali in dlanmi. Dobimo se v Mednarodnem grafičnem likovnem centru. Živahno bo!
 
SREDA / V Muzeju novejše zgodovine Slovenije si bomo najprej ogledali razstave, ki se navezujejo na 25. obletnico osamosvojitve Slovenije, na ustvarjalni delavnici pa se bomo podrobneje spoznali s slovenskimi simboli in izdelali svojo slovensko zastavo. Potem se bomo prelevili v skrivne vohune. Skupaj bomo s pomočjo nalog in ugank raziskovali zgodovino 20. stoletja, na koncu pa razrešili veliko, skrbno varovano skrivnost. Spoznali bomo tudi, kakšna prevozna sredstva so se včasih vozila po naši prestolnici ter kakšne otroške igre sta se igrala babica in dedek, ko sta bila mlada.
 
ČETRTEK / V Narodnem muzeju Slovenije bomo odpotovali v čas srednjega veka. Ob ogledu pravega viteškega orožja bomo spoznali, kdo so bili vitezi ter kako sta potekala urjenje in obred povitezitve. Ste pripravljeni, da potežkamo pravi viteški meč in izdelamo svojega? Pri spoznavanju tega obdobja zgodovine ne bomo pozabili tudi na dame. Dolgčas bomo preganjali tudi z izdelovanjem inicial, vezenjem in srednjeveškimi igrami. Preizkusili pa se bomo tudi v vlogi dvornega norčka! 
 
PETEK / Poznate škrata Gala, ki prebiva v Narodni galeriji? Obiskali bomo njegovo sobo in pokukali v njegove zelene knjige velikanke. Vsaka od njih vsebuje zaklade: zanimive predmete, uganke, pesmice in ustvarjalne naloge, ki nas bodo spremljale na sprehodu med umetninami. Še posebej se bomo posvetili knjigi z naslovom ZMAJ in poiskali, koliko teh zelenih pošasti najdemo v stalni zbirki. Svoje zmaje bomo tudi izdelali in pobarvali: enega bomo sestavili iz kartona, drugega pa iz papirja v tehniki origami.
 
 

→ INFO: Narodni muzej Slovenije (NMS), Muzejska ulica 1, Alja Vute, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. , 01 2414 439 / Moderna galerija (MG), Cankarjeva ulica 15, Ksenija Kumer, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. , 01 2416 804 / Mednarodni grafični likovni center (MGLC), Grad Tivoli, Lili Šturm, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. , 01 2413 818 / Muzej novejše zgodovine Slovenije (MNZS), Cekinov grad, Monika Montanič, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. , 01 300 96 33, 051 353 904 / Narodna galerija (NG), Prešernova 24, Nataša Braunsberger, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. , 01 24 15 415.

 
Pridružujemo si pravico do spremembe programa v primeru slabega vremena ali višje sile.