POLETNA MUZEJSKA NOČ 2016

There are no translations available.

Sobota, 18. junija 2016, od 18. do 24. ure v Narodnem muzeju Slovenije – Prešernova in Metelkova

Skupna akcija slovenskih muzejev, galerij in drugih kulturnih institucij poteka že 14. leto zapored. Tudi letos – le korak stran! 

Vstop prost.

PROGRAM v Narodnem muzeju Slovenije
 
  • 18.00: Srednjeveške zgodbe s stičišča svetov, predstavitev novega dela stalne razstave in druženje z avtorji
  • 18.00–23.00: Živini kotički, samostojno raziskovanje. Pripravite lahko prazgodovinsko ognjišče, se oblečete v langobardsko nošo, postavite višinsko naselbino in preteklost raziskujete še na druge zabavne načine.
  • 22.00: Mala črna obleka, modni dogodek. Kolekcija umetelnih malih črnih oblek, ki so jo pod mentorstvom prof. Almire Sadar izdelale študentke oblikovanja oblačil Oddelka za tekstilstvo, grafiko in oblikovanje Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, prihaja med vas! Na modnem dogodku boste od blizu spoznali delo perspektivnih mladih oblikovalk, z njimi pokramljali in morda sebi ali svoji dami priskrbeli nov večno klasični kos garderobe.
  • 23.00: Pisalno pohištvo na Slovenskem. Zgodbe o lepoti, moči in vrednotah od 16. stoletja do danes, vodeni ogled razstave
 
  • 18.00–21.00: Izdelovanje glasbil, delavnica za otroke. Delavnica je namenjena otrokom od 5. leta starosti; pridružite se kadar koli.
  • 19.00: Tolkalni krog, glasbena delavnica, vodi Franci Krevh. Tolkalni krog je skupina ljudi, ki z različnimi tolkali (bobni, ropotulje in druga zvočila) ustvarja in medsebojno deli ritmično in glasbeno izkušnjo. V krogu poteka zato, da se lažje slišijo in komunicirajo, saj so prav vsi enako pomembni. Dokazano je, da bobnanje ustvarja občutek povezanosti oseb v krogu, zmanjšuje stres in tesnobo ter povečuje samozavest, redna dejavnost pa viša IQ sodelujočih. Tolkalni krog udeležencem tudi pokaže, da je različnost zelo pomembna. Delavnica je namenjena otrokom in odraslim.
  • 20.00: The Highgrove Florilegium in bralni pult, predstavitev donacije, v sodelovanju s Prirodoslovnim muzejem Slovenije
  • 21.00: Tolkalni krog, glasbena delavnica, vodi Franci Krevh
  • 22.00: Zgodovinske in umetnostne zbirke, vodeni ogled razstave


Več o skupni akciji: Poletna muzejska noč