Počitniške delavnice: PovezujeM / TIVOLSKI USTVARJALNI KROG

There are no translations available.

V času poletnih počitnic otroke vabimo na muzejski program delavnic, ki ga organiziramo muzeji ob parku Tivoli: Narodni muzej Slovenije (NMS), Moderna galerija (MG), Mednarodni grafični likovni center (MGLC), Muzej novejše zgodovine Slovenije (MNZS) in Narodna galerija (NG)
 
Na petdnevnih delavnicah bomo vsak dan v drugem muzeju skozi igro, ustvarjanje in druženje na nekoliko drugačen način spoznavali umetnost in zgodovino ter odkrivali, kaj naše muzeje povezuje, kaj pa nas dela drugačne in posebne.
 
Počitniške delavnice bodo potekale:
  • od 21. do 25. avgusta 2017 in
  • od 28. do 31. avgusta 2017
Cena enega počitniškega tedna PovezujeM / TIVOLSKI USTVARJALNI KROG je 110 € za otroka (zadnji teden avgusta 88 €). Vključuje vstopnine, vodstva, material za ustvarjanje, varstvo in kosilo. Prijave za posamezne dneve niso mogoče. Delavnice so namenjene otrokom od 6. do 12. leta. V primeru premajhnega števila prijav počitniški teden odpade.
 
Informacije in prijave
Nataša Robežnik (MNZS): This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it ; 051 353 901; 01 300 96 21
 
 
PROGRAM:
 
Ponedeljek
Teden bomo pričeli v Muzeju novejše zgodovine Slovenije, kjer se bomo vrnili v čas, ko so bili naši dedki in babice še mladi. Le kakšne igre so se igrali? Tudi mi jih bomo spoznali in se z njimi zabavali. Kje pa so živeli? Odkrivali bomo odgovore na vprašanja, zakaj so mesta zrasla in se spremenila, zakaj so zgradili bloke in stolpnice in ali so od nekdaj imeli elektriko? Naredili bomo stavbe in zgradili svoje mesto. Spoznali bomo, kaj vse so izumili v času, odkar so bili naši stari starši mladi. Za konec pa se bomo spremenili v vohune in odšli poiskat skriti zaklad.
 
Torek
Narodni muzej Slovenije slovi po tem, da hrani najstarejše glasbilo na svetu – piščal iz Divjih bab, staro 60.000 let. Le kako je bila izdelana? V roke bomo prijeli kamnito orodje ter kosti ter se lotili zahtevne naloge! Glasbena pot nas bo zanesla tudi na razstavo Archaeomusica, kjer bomo spoznali bogato zbirko glasbil iz različnih obdobij zgodovine. Preizkusili se bomo v pisanju pesmi, tekmovanju v karaokah in si iz raznovrstnih materialov izdelali lastne inštrumente. Morda nam uspe posneti tudi čisto pravi videospot!
 
Sreda
V Moderni galeriji bomo potovali v osemdeseta leta – pisana, eksperimentalna, nepredvidljiva... Na razstavi bomo raziskovali likovne, družbene in kulturološke posebnosti tega desetletja ter se na delavnicah potem lotili oblikovanja in eksperimentiranja z različnimi materiali in tehnikami. Zato prinesite s seboj oblačila, ki se ne "bojijo" akrilnih barv in ustvarjanja.
 
Četrtek
V Narodni galeriji bomo na razstavi risb italijanskega umetnika Giambattista Tiepola iskali tiste najbolj hecne - karikature! Da bomo lahko brili norca iz sebe in naredili lastne karikature, s seboj prinesite svoje fotografije, ki nam bodo v pomoč pri ustvarjanju. Tiepolo pa ni risal samo ljudi, temveč je rad upodabljal tudi svojega hišnega ljubljenčka. Skupaj bomo ugotovili, katera žival je to bila in spoznali njene zanimive lastnosti, v delavnici pa izdelali okraske za domovanja naših domačih kosmatincev.
 
Petek
Letošnja delavnica poteka v okviru ljubljanskega 32. grafičnega bienala v Mednarodnem grafičnem likovnem centru (Grad Tivoli) in v sosednji ravnokar prenovljeni Švicariji. Obe stavbi izžarevata bogato zgodovino mesta Ljubljane in jo postavljata ob bok sodelujočim umetnikom na bienalu. Letošnji bienale si je za osnovno misel vzel pesem Kriterij rojstva slovenskega pesnika Jureta Detele. Ta pesem in poetično nasploh bosta rdeča nit tudi ustvarjanja na delavnici, ki bo v celoto povezala zgodovinske bajke, rastlinsko in živalsko okolje Tivolija, poezijo, pripovedovanje in igro, ter likovno in grafično izražanje.
 
 

→ INFO: Narodni muzej Slovenije (NMS), Muzejska ulica 1, Alja Vute, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , 01 2414 439 / Moderna galerija (MG), Cankarjeva ulica 15, Ksenija Kumer, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , 01 2416 804 / Mednarodni grafični likovni center (MGLC), Grad Tivoli, Lili Šturm, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , 01 2413 818 / Muzej novejše zgodovine Slovenije (MNZS), Cekinov grad, Monika Montanič, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , 01 300 96 33, 051 353 904 / Narodna galerija (NG), Prešernova 24, Nataša Braunsberger, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , 01 24 15 415.

 
Pridružujemo si pravico do spremembe programa v primeru slabega vremena ali višje sile.