Novinarska konferenca pred koncertom Tinkare Kovač "Divja baba"

Četrtek, 17. avgusta 2017, ob 10.30 v Narodnem muzeju Slovenije – Prešernova

Vljudno vas vabimo na novinarsko konferenco pred koncertom Tinkare Kovač z gosti "Divja baba", ki bo potekala v soorganizaciji LTO Laufar Cerkno, Narodnega muzeja Slovenije in Tinkare Kovač. 
 
O pomenu Arheološkega parka Divje babe, najdišča neandertalčeve piščali, bosta spregovorila arheolog dr. Matija Turk iz Narodnega muzeja Slovenije, kjer je neandertalčeva piščal tudi na ogled, in Gregor Novaković, direktor LTO Laufar Cerkno. Pridružila se jima bo tudi Tinkara Kovač
 
 
Prosimo, da svojo udeležno na novinarski konferenci potrdite na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali na tel. št. 041 945 877 (Vanja Žižmond).
 
O koncertu:
Koncert bo v soboto, 26. avgusta 2017, ob 20. uri na travniku pred cerkvico Svetega Ivana na Šebreljski planoti (občina Cerkno). Posebna gosta večera bosta Boštjan Gombač in Gal Gjurin, pridružil se jim bo tudi orkester flavt Flavtofonija.
Koncertni dogodek bo hkrati predstavitev prve knjige v zbirki "Flavtofonije", ki predstavlja neandertalčevo piščal, najstarejše glasbilo an svetu, ki so ga odkrili prav v jami Divje babe.