DAN NARODNEGA MUZEJA SLOVENIJE

There are no translations available.

Nedelja, 15. oktobra 2017, od 10. do 18. ure, Muzejska in Metelkova

MUZEJSKI ROJSTNI DAN. PRAZNUJTE Z NAMI!
 
Narodni muzej Slovenije letos obeležuje častitljivih 196 let. Prisrčno vas vabimo v našo družbo v nedeljo, 15. 10. 2017, ko bo vstop na lokaciji Muzejska in Metelkova prost. Obiščite nas in praznujete z nami!
Na obeh lokacijah smo pripravili pester program za mlade in mlade po srcu! Čaka vas nagradna pustolovščina z ugankami Živa odkriva…, muzeju za rojstni dan izdelajte voščilnico, na Muzejski pa raziskujte Živine kotičke, ki bodo predvsem najmlajšim popestrili ogled stalnih zbirk. Poleg prostega vstopa vam bomo ob nakupu publikacij (z izjemo tistih, ki so izšle v zadnjih 6 mesecih) Narodnega muzeja Slovenije podarili še 20 % popust.
 
Program:
 

 

 

 • Muzejska: Živini kotički. Kjer je vse mini in vse dovoljeno.
  Vstopite v igrive kotičke muzeja, kjer je vse mini in vse dovoljeno. Tipanje, poslušanje, ustvarjanje in raziskovanje. Za male malčke, malo večje in tiste, ki otroka v sebi še vedno negujemo.
  Živini kotički so interpretativni deli razstav, ki muzejske pripovedi predstavljajo prilagojeno mlajšim in družinam. Omogočajo samostojni ogled in odkrivanje in so sestavni del naših stalnih in občasnih razstav.
 • Muzejska in Metelkova: Muzej praznuje 196 let – izdelaj mu voščilnico!
   
 • Muzejska in Metelkova: Živa odkriva…
  Otroci, pripeljite starše v muzej in potepanje po razstavah spremenite v raziskovalno dogodivščino! Živa je za vas pripravila iskalni izziv, s katerim boste spoznali naše najznamenitejše muzejske predmete, vašim staršem pa je v pomoč pustila tudi nekaj namigov. Če vam uspe, sodelujete v žrebu za prikupno knjižno nagrado!
 • Muzejska in Metelkova: Raziskujte muzej z mobilno aplikacijo Nexto
  Občudujte dragocenosti, sprehodite se po razstavi in prisluhnite zgodbam, ki jih skrivajo predmeti. Obiščite naše lokacije ali pa v naši družbi uživajte kar v domačem naslonjaču. 
  S pomočjo mobilne aplikacije Nexto ste lahko z nami kjer koli in kadar koli.  
  Aplikacija vam omogoča:
  dostop do dodatnih vsebin, ki jih ni na razstavah,
  že doma lahko izbirate vsebine, ki vas zanimajo, in se odločite, kateri so tisti predmeti, ki si jih želite ogledati in spoznati njihove zgodbe,
  z izbiro priporočenih vodenih poti si ogledate izbrane predmete, kot bi imeli ob sebi izkušenega muzejskega vodiča,
  vaš telefon lahko deluje kot avdio vodnik,
  dostop do vsebin na daljavo, kadar vam okoliščine ne dopuščajo, da bi nas obiskali, 
  popestritev učnih vsebin.
   
  Aplikacijo je pripravil interaktivni studio Proxima, brezplačno si jo lahko naložite na povezavi http://app.nexto.io/.  

Vsi dogodki na obeh lokacijah potekajo ves dan v okviru odpiralnega časa muzeja.