Novinarska konferenca pred odprtjem razstave PRETEKLOST POD MIKROSKOPOM. Naravoslovne raziskave v muzeju

Ponedeljek, 23. oktobra 2017, ob 12. uri v Narodnem muzeju Slovenije, Muzejska

Vljudno vas vabimo na NOVINARSKO KONFERENCO pred odprtjem razstave PRETEKLOST POD MIKROSKOPOM. Naravoslovne raziskave v muzeju.
 
Kakšen je bil videti Celjski grof Ulrik II.? Koliko je stara neandertalčeva piščal iz Divjih bab? Ali je bil v rimskem loncu, ki so ga našli pri Drnovem, zakopan zaklad?
Naravoslovje in humanistika sta pri odstiranju preteklosti nerazdružljiva! V muzeju se pri svojem delu pogosto povežemo s fiziki, kemiki in drugimi naravoslovci – skupaj rešujemo uganke, ki nam jih zastavljajo muzejski predmeti. Pripravili smo razstavo, na kateri lahko njihove zgodbe odkrijete tudi sami in jih potrdite s številnimi zanimivimi poizkusi!
 
Sodelovali bodo:
 
doc. dr. Mateja Kos, vodja programa, vodja razstavnega projekta in soavtorica razstave, Narodni muzej Slovenije,
doc. dr. Alenka Miškec, urednica kataloga razstave in soavtorica razstave, Narodni muzej Slovenije, in
prof. dr. Žiga Šmit, soavtor razstave, Fakulteta za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani in Institut »Jožef Stefan«.
 
Prisotni bodo vsi avtorji razstave, ki bodo z veseljem odgovarjali na vaša vprašanja.
 
Razstava je projekt popularizacije v okviru raziskovalnega programa Predmet kot reprezentanca, okus, ugled, moč. Raziskave materialne kulture na Slovenskem, ki ga financira Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije.
 
Odprtje razstave bo v torek, 24. oktobra 2017, ob 19. uri. Vljudno vabljeni!