LETNA VSTOPNICA Narodnega muzeja Slovenije

Vabimo vas v našo družbo! 

Z letno vstopnico si v prihajajočem letu lahko brezplačno ogledate več kot 10 stalnih in občasnih razstav s predstavitvami najzanimivejših eksponatov in tem. Eno od osrednjih letošnjih razstav odpiramo 23. februarja – na dan, ko bo minilo deset led od smrti Janeza Drnovška. Razstava se bo dotaknila treh obdobij njegovega delovanja: obdobja predsedovanja SFRJ, obdobja štirih Drnovškovih vlad in obdobje, ko je bil predsednik Republike Slovenije. Že četrtič bomo razstavni prostor namenili mednarodnemu trienalu keramike UNICUM, od maja pa bo na ogled razstava Shaping the Future, ki bo posvečena sodobnim trendom v oblikovanju keramike. Oktobra bomo s posebno razstavo obeležili tudi sto let od ustanovitve Države Slovencev, Hrvatov in Srbov, od novembra bo na ogled razstava, posvečena konservatorsko-restavratorski stroki, decembra pa odpiramo novo stalno razstavo z izbranimi dragocenostmi iz numizmatičnih zbirk.

Razstave bo spremljal bogat program predavanj, otroških delavnic in družinskih dogodivščin, mednarodni simpozij in vodeni ogledi razstav. Letošnji program bogatijo nočna potepanjamuzejske premiere in prosti večeri za starše, saj otroke zabavamo mi. Ne spreglejte tudi naše bogate ponudbe rojstnodnevnih praznovanj, celodnevnih dogodkov za vse starosti in okuse in drugih kratkočasij!
LETNA VSTOPNICA VAM OMOGOČA:

Brezplačen individualni ogled razstav in lokacij NMS – Muzejska, NMS – Metelkova, grad Snežnik in Arheološki park Ad Pirum.
Brezplačno članarino v Knjižnici NMS.
Brezplačna javna vodstva in predavanja.
Brezplačne Družinske dogodivščine za imetnike družinske letne vstopnice.
20 % popusta za plačljive programe.
20 % popusta pri nakupu publikacij NMS, ki so v prodaji več kot 6 mesecev.
15 % popusta za rojstnodnevne zabave.

CENIK
Predšolski otroci brezplačno
Invalidne osebe brezplačno
Šolarji, dijaki, študentje 20 €
Upokojenci 20 €
Odrasli 30 €
Družine 55 €

Nakup letne vstopnice je mogoč od srede, 21. decembra 2016, na blagajnah NMS – Muzejska in NMS – Metelkova.