DR. JANEZ DRNOVŠEK

Razstava ob 10. obletnici smrti dr. Janeza Drnovška
Na ogled od 23. februarja do 6. maja 2018 na Metelkovi

Virtualno razstavo si lahko še vedno ogledate na povezavi www.burger.si/MuzejiInGalerije/NarodniMuzej/Drnovsek/Janez.html.

Dr. Janez Drnovšek, državnik in svetovljan, je s svojo molčečo karizmo, vztrajnostjo, preprostostjo in pogumom zaznamoval Slovenijo in svet. Bil je drugačen od večine politikov, trdno je verjel v tisto, kar je prav, in to tudi živel. V družbi je pustil neizbrisen pečat, saj je stremel k preseganju strankarskih nasprotij in zagovarjal zavzemanje za pravičnejši svet.

Fotografija: Srdjan Živulović/BOBO

Častni pokrovitelj razstave in spominskega simpozija ob 10. obletnici smrti dr. Janeza Drnovška je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Februarja letos mineva 10 let od smrti velikega državnika dr. Janeza Drnovška. Razstava v Narodnem muzeju Slovenije celovito predstavlja njegovo osebnost. Zajema tri obdobja delovanja, ki so zaznamovala njegovo življenjsko pot: obdobje predsedovanja SFRJ; obdobje štirih vlad dr. Drnovška, ko je bila Slovenija ena uspešnejših držav v Evropi – v tistem času je Slovenija tudi izpolnila pogoje za priključitev Evropski uniji in zvezi Nato; in obdobje, ko je bil dr. Drnovšek predsednik Republike Slovenije.
 
Na spletni strani Siol.net so prav ob tej priložnosti ponovno objavili blog Janez D., ki je dostopen na povezavi http://janezd.blog.siol.net/.
 
Dogodki ob razstavi
  • Nedelja, 22. aprila 2018, ob 11. uri
    Vodeni ogled razstave

    Vodi soavtor razstave Tomislav Kajfež, mag. 
Pretekli dogodki