Odprtje razstave DR. JANEZ DRNOVŠEK

Razstava ob 10. obletnici smrti dr. Janeza Drnovška
Četrtek, 22. februarja 2018, ob 18. uri, Metelkova

Vljudno vas vabimo na odprtje razstave Dr. Janez Drnovšek, ki obeležuje 10. obletnico smrti dr. Janeza Drnovška. Razstavo smo v Narodnem muzeju Slovenije pripravili sodelovanju z mnogimi posamezniki in ustanovami, ki so ključnega pomena za kakovosten in merodajen pregled poti dr. Drnovška.

Foto. Srdjan Živulović/BOBOOdprtju razstave bo ob 18.30 sledila dobrodelna dražba predmetov iz zapuščine dr. Janeza Drnovška Mir in dobro. Izkupiček bo namenjen Štipendijskemu skladu dr. Janeza Drnovška pri Zvezi prijateljev mladine Slovenije.

Naslednji dan, 23. februarja 2018, bo v muzeju potekal tudi spominski simpozij, na katerem bodo sodelovali zgodovinarji, novinarji in predvsem sopotniki z vseh obdobij njegovega delovanja.

Častni pokrovitelj razstave in spominskega simpozija ob 10. obletnici smrti dr. Janeza Drnovška je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Ob 10. obletnici smrti dr. Janeza Drnovška smo v sodelovanju s Cankarjevo založbo pripravili zbornik Janez Drnovšek, v katerem so zbrani zapisi njegovih sodelavcev, političnih somišljenikov, prijateljev in znancev, in vodnik po razstavi.