IZOBRAŽEVANJE ZA TURISTIČNE VODNIKE

There are no translations available.

Narodni muzej Slovenije dvakrat letno razpisuje izobraževanje za turistične vodnike.
K sodelovanju vabimo profesionalne turistične vodnike z licenco GZS ali drugo lokalno licenco. Pogoji za pridobitev licence za vodenje po Narodnem muzeju Slovenije so veljavna licenca za turističnega vodnika, udeležba na izobraževanju, ki bo organizirano v muzeju, opravljen izpit in podpis pogodbe z Narodnim muzejem Slovenije.
 
Vsebina izobraževanja
• Zgodovina in delovanje Narodnega muzeja Slovenije in muzejska palača na Muzejski ulici
• Predstavitev arheoloških zbirk in razstav
• Predstavitev dvanajstih izbranih predmetov, mdr. najstarejšega glasbila na svetu
• Tehnike turističnega vodenja po muzeju
• Interpretiranje muzejskih eksponatov za turiste
• Praktični prikaz vodenega ogleda
• Vaje

Doc. dr. Mateja Kos, dr. Peter Turk, dr. Janka Istenič, dr. Daša Pavlovič, Tomislav Kajfež, mag., dr. Rajka Bračun Sova, Mateja Kregar Gliha, dr. Andreja Breznik, Tinka H. Selič, Petra Grom
Organizacija izobraževanja: dr. Andreja Breznik

Poslovna pogodba
Po uspešno opravljenem izpitu bodo vodniki prejeli licenco za vodenje po Narodnem muzeju Slovenije – Prešernova in z muzejem podpisali pogodbo o sodelovanju. Vodnikom z licenco bo omogočeno lastno organiziranje skupin in vodenih ogledov po muzeju. Od vsake prodane vstopnice za obiskovalca, ki ga v muzeju vodi sam, bo vodnik prejel polovični delež.
Pogodba se sklepa za določen čas za dobo treh let z možnostjo podaljšanja.
Narodni muzej Slovenije bo na svoji spletni strani objavil seznam turističnih vodnikov z licenco.
 
Cena
Kotizacija za udeležbo na izobraževanju in opravljanje vodniškega izpita znaša 80 €. V ceno je všteto izobraževalno gradivo.
 
Informacije: E This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it T (01) 241 44 18.
Dodatne informacije tudi na naslovu This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .