Adults

VODSTVO PO ZNAMENITIH PREDMETIH OD 14. STOLETJA DO DANES

There are no translations available.

Vodstvo poteka v sodobni muzejski stavbi na lokaciji Narodni muzej Slovenije – Metelkova  po razstavi Zgodovinske in umetnostne zbirke, ki je zasnovana kot ogledni depo. Razstavljeni muzejski predmeti pripovedujejo o načinu življenja in dela na Slovenskem skozi zadnjih sedem stoletij, o ustvarjalnosti in spretnosti naših prednikov. Mnogi so povezani z znamenitimi možmi in ženami ter z mesti, vasmi in gradovi po vsej državi. 
 
Read more...

LECTURES

x

FIRST TUESDAY OF THE MONTH

 

You are invited at 6 pm every first Tuesday of the month to lectures that address the subject of exhibition from several perspectives. Lectures are held in Slovene.
 
Check for the current lectures under Guided Tours, Lectures, Workshops or in the Calendar.
 

ČETRTKOVI SKLOPI

There are no translations available.

Ob občasnih razstavah organiziramo zaokrožene tematske sklope predavanj, ki razstavno temo osvetljujejo z različnih vidikov. Cikel predavanj poteka v rednih mesečnih ali dvotedenskih intervalih ob četrtkih ob 18. uri. 

Tematske cikle in datume preverite pri posameznih občasnih razstavah v rubriki Občasne razstave, poglavje Prireditve ob razstavi.

Predavanja so brezplačna.

 

COURSES

x

There are no translations available.

MUZEOKURZ

Kaj je Muzeokurz?
Muzeokurz je izobraževalni program, ki v strnjeni obliki predstavi vsa področja in postopke muzejskega dela. Poudarek je na prikazu praktičnih vidikov, zato so teme predstavljene v enakovrednem razmerju predavanja in vaj.

Read more...

IZOBRAŽEVANJE ZA TURISTIČNE VODNIKE

There are no translations available.

Narodni muzej Slovenije dvakrat letno razpisuje izobraževanje za turistične vodnike.
K sodelovanju vabimo profesionalne turistične vodnike z licenco GZS ali drugo lokalno licenco. Pogoji za pridobitev licence za vodenje po Narodnem muzeju Slovenije so veljavna licenca za turističnega vodnika, udeležba na izobraževanju, ki bo organizirano v muzeju, opravljen izpit in podpis pogodbe z Narodnim muzejem Slovenije.
 
Read more...

WORKSHOPS

x

WORKSHOPS

Workshops and courses are related to the subject of our exhibitions. They are held by experts from different fields, in Slovene language. 
 
The number of participants is limited, applications are accepted from Monday to Friday between 8 am and 4 pm by phone (+386 51 384 888) or by email This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .
 
Read more...

MUZEJ ZA STAREJŠE

There are no translations available.

x

MUZEJ ZA STAREJŠE

There are no translations available.

Ko muzeja ne morete obiskati sami, prinesemo kanček muzejskega vzdušja k vam. Ponujamo vam predavanja, občasne vitrine in pogovore s stanovalci.
 
Program je namenjen stanovalcem domov starejših občanov, dnevnim centrom aktivnosti za starejše, Univerzam za tretje življenjsko obdobje, medgeneracijskih centrom in društvom upokojencev. 
 
Obiskala vas bo muzejska vodnica Tea Černe, prof. zgodovine.
 
Read more...