Guided Tours, Lectures and Workshops

Serija predavanj SLOVENSKEGA ARHEOLOŠKEGA DRUŠTVA

There are no translations available.

V novembru in decembru 2018, Muzejska

V sodelovanju s Slovenskim arheološkim društvom v novembru in decembru organiziramo serijo tradicionalnih prednovoletnih arheoloških predavanj.
 
Brezplačno.

PROGRAM
 
Read more...

Predavanje: Tina Milavec, Skrivnosti razbitih kozarcev. Kaj vse razkrivajo arheometrične analize poznoantičnega stekla

There are no translations available.

Četrtek, 20. decembra 2018, ob 18. uri, Muzejska

V sodelovanju s Slovenskim arheološkim društvom vas vljudno vabimo na predavanje:
doc. dr. Tina Milavec: Skrivnosti razbitih kozarcev. Kaj vse razkrivajo arheometrične analize poznoantičnega stekla
 
S pomočjo arheometričnih raziskav na pogled skromne črepinje poznoantičnih steklenih posod razkrivajo zanimivosti o organiziranosti, pomenu in stikih današnjega slovenskega prostora s Sredozemljem v sicer težko razumljivem obdobju po propadu zahodnega dela rimskega imperija.
 
 

Vodeni ogled razstave SVILNA POT

There are no translations available.

Četrtek, 20. decembra 2018, ob 17. uri, Muzejska 

Vljudno vas vabimo na vodeni ogled občasne razstave SVILNA POT. Od Marca Pola do Hallersteina. Ustvarjanje Huiqin Wang, priznane umetnice tako na Kitajskem kot v Sloveniji, sega na različna področja, posebej pa poudarjamo njeno delo avtorice in ilustratorke treh knjig o Svilni poti, o astronomu Hallersteinu, slikarju Castiglioneju in Marcu Polu. Ob razstavi Zlato kitajskih cesarjev si lahko ogledamo tudi njena dela in tako povežemo obe kulturi, oba svetova.
 
Brezplačno.

Vodeni ogled razstave ZLATO KITAJSKIH CESARJEV

There are no translations available.

Nedelja, 16. decembra 2018, ob 11. uri, Muzejska – RAZPRODANO

Dodatni termin: Nedelja, 16. decembra 2018, ob 12. uri – RAZPRODANO

Dodatni termin: Nedelja, 16. decembra 2018, ob 16. uri – RAZPRODANO

Vljudno vas vabimo na vodeni ogled razstave ZLATO KITAJSKIH CESARJEV. Zlati predmeti iz obdobja Wanli dinastije Ming – zbirka Dong Bo Zhai. Vodi Veronika Špeh, študentka sinol. in umet. zgod.
 
Vstopnina po ceniku, za vodstvo ni doplačila. Potrebne so vnaprejšnje prijave na e-naslov This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it ali po telefonu 01 241 44 39 ali 051 38 48 88. Brezplačno za imetnike letne vstopnice.
 
 
Read more...

NOČ IMA SVOJO MOČ: Z LUČKAMI PO MUZEJU, družinska dogodivščina

There are no translations available.

Sobota, 15. decembra 2018, ob 18. uri, Metelkova – RAZPRODANO

Ob jesenskih in zimskih  popoldnevih, ko se nad mesto spusti mrak, vas vabimo na muzejsko pustolovščino. Čaka vas pestro doživetje, začinjeno s ščepcem vragolij, veliko interaktivnosti in dobre volje. Kaj se zgodi, ko se luči v muzejskih dvoranah ugasnejo? Ali predmeti oživijo? Kakšne zgodbe nam lahko razkrijejo? Pridite v muzej, kot ga še niste doživeli, in odkrijte preteklost z nami! 
 
Cena družinske dogodivščine je enaka ceni družinske vstopnice (12 EUR), za imetnike letne družinske vstopnice je ogled brezplačen. Trajanje programa: 45–60 minut. Obvezne prijave na: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it ali 051 384 888.

Page 7 of 197