Guided Tours, Lectures and Workshops

Vodeni ogled razstave ZLATO KITAJSKIH CESARJEV

There are no translations available.

Nedelja, 2. decembra 2018, ob 11. uri, MuzejskaRAZPRODANO

Dodatni termin: Nedelja, 2. decembra 2018, ob 12. uri – RAZPRODANO

Dodatni termin: Nedelja, 2. decembra 2018, ob 16. uri – RAZPRODANO

Vljudno vas vabimo na vodeni ogled razstave ZLATO KITAJSKIH CESARJEV. Zlati predmeti iz obdobja Wanli dinastije Ming – zbirka Dong Bo Zhai. Vodi Petra Bolha, prof. um. zgod. in univ. dipl. soc. kult.
 
Vstopnina po ceniku, za vodstvo ni doplačila. Potrebne so vnaprejšnje prijave na e-naslov This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it ali po telefonu 01 241 44 39 ali 051 38 48 88. Brezplačno za imetnike letne vstopnice.
 
 
Read more...

NOČ IMA SVOJO MOČ: Z LUČKAMI PO MUZEJU, družinska dogodivščina

There are no translations available.

Sobota, 1. decembra 2018, ob 18. uri, Metelkova – RAZPRODANO

Ob jesenskih in zimskih  popoldnevih, ko se nad mesto spusti mrak, vas vabimo na muzejsko pustolovščino. Čaka vas pestro doživetje, začinjeno s ščepcem vragolij, veliko interaktivnosti in dobre volje. Kaj se zgodi, ko se luči v muzejskih dvoranah ugasnejo? Ali predmeti oživijo? Kakšne zgodbe nam lahko razkrijejo? Pridite v muzej, kot ga še niste doživeli, in odkrijte preteklost z nami! 
 
Cena družinske dogodivščine je enaka ceni družinske vstopnice (12 EUR), za imetnike letne družinske vstopnice je ogled brezplačen. Trajanje programa: 45–60 minut. Obvezne prijave na: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it ali 051 384 888.

Predavanje: Andrej Gaspari, Nova spoznanja o poznorimskem grobišču in pokopališki arhitekturi na Gosposvetski cesti v Ljubljani

There are no translations available.

Četrtek, 29. novembra 2018, ob 18. uri, Muzejska

V sodelovanju s Slovenskim arheološkim društvom vas vljudno vabimo na predavanje:
doc. dr. Andrej Gaspari s sodelavci: Nova spoznanja o poznorimskem grobišču in pokopališki arhitekturi na Gosposvetski cesti v Ljubljani
 
Izkopavanja na Gosposvetski c. v Ljubljani, ki jih je v letih 2017/2018 izvajal Arheološki konzorcij za Ljubljano pod okriljem Muzeja in galerij mesta Ljubljane in vodstvom Martina Horvata, so na območju med Kersnikovo in križiščem s Slovensko c.  odkrila ostanke obsežnega poznorimskega pokopališkega kompleksa z zidano arhitekturo večfazne kultne stavbe in več kot 350 skeletnimi pokopi, ki ga lahko glede na preliminarne ugotovitve časovno umestimo med prvo tretjino 4. stoletja in prva desetletja 5. stoletja.
Read more...

Muzejska premiera: 33 DNI. 100. obletnica Države Slovencev, Hrvatov in Srbov

There are no translations available.

Nedelja, 25. novembra 2018, ob 11. uri, Metelkova

Vljudno vas vabimo na premierni vodeni ogled nove občasne razstave 33 DNI. 100. obletnica Države Slovencev, Hrvatov in Srbov. Vodita soavtorja razstave mag. Jože Podpečnik iz Narodnega muzeja Slovenije ter mag. Marko Štepec iz Muzeja novejše zgodovine Slovenije.
 
Muzejske premiere so prvi vodeni ogledi z avtorji razstav, ki poleg klasičnega vodstva po razstavi ponujajo tudi možnost poglobljenega pogovora ali prijetnega klepeta s snovalci razstave.
 
Vstopnina po ceniku, za vodstvo ni doplačila. Brezplačno za imetnike letne vstopnice.
 

Predavanje: Mija Ogrin, Visokogorska arheološka najdišča v Julijskih Alpah

There are no translations available.

Četrtek, 22. novembra 2018 ob 18. uri, Muzejska

V sodelovanju s Slovenskim arheološkim društvom vas vljudno vabimo na predavanje:
Mija Ogrin: Visokogorska arheološka najdišča v Julijskih Alpah
 
Gore so skrivnosten svet, kjer je potrebno spoštovati zakonitosti narave. V zadnjih desetletjih je bilo s sistematičnimi pregledi odkrita vrsta novih arheoloških najdišč. Raziskave kažejo, da se je človek zadrževal v Julijskih Alpah na območju Bohinja zagotovo že v bronasti dobi, od antičnega časa naprej pa je obljudenost gora vse pogostejša. Travnata območja nad gozdno mejo so bila primerna za pašo živine, rudna območja za rudarjenje in preko gorskih prelazov so potekale številne poti.
 
Brezplačno.
 

Page 9 of 197