Guided Tours, Lectures and Workshops

Počitniške delavnice: POČITNIŠKI 3M – Program 3 muzejev na Metelkovi

There are no translations available.

Od ponedeljka do petka, 8.–12. julija in 19.–23. avgusta 2019
 
Vabljeni na poletne počitniške tedne, na katerih muzeji na Metelkovi združujemo ustvarjalne sile in ponujamo pester program petdnevnih počitniških dejavnosti. Vsak dan v drugem muzeju bomo spoznavali umetnost, zgodovino, etnologijo, manjkalo pa ne bo niti dejavnosti na muzejski ploščadi.
 
PROGRAM
 
Read more...

PAST EVENTS

x

POLETNA MUZEJSKA NOČ 2019

There are no translations available.

Sobota, 15. junija 2019, od 18. do 24. ure, Muzejska in Metelkova ter od 18. do 21. ure na gradu Snežnik

Na Poletno muzejsko noč bodo muzejska vrata odprta vse do polnoči. Za obiskovalce vseh starosti smo pripravili bogat izbor vodstev, pustolovščin in delavnic. Skupna akcija slovenskih muzejev, galerij in drugih kulturnih institucij poteka že 17. leto zapored, letos prvič tudi na gradu Snežnik! Vstop in udeležba na vseh dejavnostih sta brezplačna. Pridružite se nam! 

PROGRAM

Read more...

PRAZNIK SNEŽNIŠKE VRTNICE

There are no translations available.

Sobota, 15. junija 2019, od 14. ure na gradu Snežnik

Na Poletno muzejsko noč vas vljudno vabimo na odprtje razstave 

dr. Kiki Klimt
Velika bela vrtnica

v soboto, 15. junija 2019, ob 18. uri na grad Snežnik.
 
»Vsaka slika se začne s preučevanjem povezave odnosa med vsebino in kompozicijo. Odnosi med posameznimi stranicami, odnosi znotraj slike med posameznimi elementi, diagonalami, poudarki, praznimi prostori, … vse mora biti v razmerju, ki upošteva primarno govorico geometrije in števil. Ni vseeno, ali je slika široka 70 cm ali 66 cm. Razlika je na videz nepomembna, a teh nekaj centimetrov spremeni čutenje slike in posledično razumevanje sporočila.«
dr. Kiki Klimt
 
10. obletnico vrnitve velike bele vrtnice na vrtove gradu Snežnik bomo na Praznik snežniške vrtnice obeležili z izborom predavanj:
 
Read more...

Muzejska premiera: ROMA AETERNA

There are no translations available.

Nedelja, 9. junija 2019, ob 11. uri, Muzejska

VODSTVO ZARADI BOLEZNI ODPADE! 

Vljudno vas vabimo na premierni vodeni ogled nove občasne razstave ROMA AETERNA. Mojstrovine rimskega kiparstva iz Fundacije Dina in Erneste SantarelliNa razstavi lahko občudujemo dela, ki izvirajo iz obdobij od prvega stoletja pr. n. št. pa vse do 18. stoletja. Predstavljajo umetnostni in slogovni razvoj v Rimu, razvrščene pa so po kronološkem redu. Zavezane so istemu vodilu, obujanju dediščine antike, kar pove že naslov ROMA AETERNA – neminljivost Rima.
 
Muzejska premiera je prvi vodeni ogled razstave, ki poleg klasičnega vodstva po razstavi ponuja tudi možnost poglobljenega pogovora in prijetnega klepeta z organizatorji razstave.
 
Vstopnina po ceniku, za vodstvo ni doplačila.

Page 2 of 208