RAZPIS: Mladi ambasadorji keramike

There are no translations available.

Mladi umetniki, oblikovalci, zgodovinarji, umetnostni zgodovinarji,
kustosi / kuratorji in raziskovalci, pozor!


Vabimo vas, da se prijavite na tekmovanje za mlade ambasadorje keramike Future Lights in Ceramics, ki poteka pod okriljem evropskega projekta Keramika in njene dimenzije v okviru sheme Ustvarjalna Evropa.
Izbrani kandidati se bodo udeležili interdisciplinarne delavnice, kjer bodo oplemenitili in povezali svoja znanja z različnih področij in ustvarjanje na področju keramike. Kot razstavljavci bodo sodelovali na pomembnem sejmu Ambiente v Frankfurtu, ki ga obišče več kot 134.000 obiskovalcev iz 150 držav.

Read more...

SPOROČILO ZA JAVNOST: CLAUSTRA ALPIUM IULIARUM – skrivnostna zapuščina starih Rimljanov

There are no translations available.

Četrtek, 18. januar 2018

CLAUSTRA ALPIUM IULIARUM – skrivnostna zapuščina starih Rimljanov
Potujoča razstava

Ljubljana, 18. 1. 2018; Danes so v Narodnem muzeju Slovenije odprli potujočo razstavo Claustra Alpium Iuliarum – skrivnostna zapuščina starih Rimljanov, ki prikazuje poznorimski obrambni sistem, največji rimskodobni arhitekturni podvig na ozemlju današnje Slovenije.

Zanimiva besedila o tej enkratni kulturni dediščini dopolnjujejo številne digitalne 3D rekonstrukcije, zemljevidi, ilustracije in fotografije. V okviru panojske razstave je na ogled tudi dokumentarni film.
 
 
Read more...

SPOROČILO ZA JAVNOST: ŽELEZNODOBNE ZGODBE S STIČIŠČA SVETOV

There are no translations available.

Sreda, 20. decembra 2017

ŽELEZNODOBNE ZGODBE S STIČIŠČA SVETOV
Novi del stalne razstave

Ljubljana, 20. 12. 2017; Jutri bodo v Narodnem muzeju Slovenije slovesno odprli najnovejši del stalne arheološke razstave Železnodobne zgodbe s stičišča svetov
 
Razstava je časovno umeščeno med zgodbe iz starejše prazgodovine in zgodbe iz rimske dobe. Čeprav v srednjeevropski arheologiji velja, da prazgodovina obsega tudi železno dobo, so razstavo zasnovali ločeno od časa kamene, bakrene in bronaste dobe, saj izjemno, obsežno in kakovostno železnodobno arheološko gradivo z ozemlja Slovenije brez dvoma zasluži posebno obravnavo. 
 
Read more...

SPOROČILO ZA JAVNOST: Nagrado Slovenskega arheološkega društva za življenjsko delo je prejela dr. Neva Trampuž Orel

There are no translations available.

Torek, 19. decembra 2017

Slovensko arheološko društvo je danes podelilo odličja za leto 2016.
Nagrado Slovenskega arheološkega društva za življenjsko delo je prejela dr. Neva Trampuž Orel, sodelavka Narodnega muzeja Slovenije v pokoju, za izjemne dosežke na področju arheometrije. Rezultati arheometričnih raziskav, ki jih je vodila, so odstrli povsem nove poglede na razvoj prazgodovinske metalurgije ter hkrati gospodarskega potenciala in trgovine tega območja v bronasti dobi. 
 
Read more...

More Articles...

Page 7 of 36