Novinarska konferenca pred koncertom Tinkare Kovač "Divja baba"

There are no translations available.

Četrtek, 17. avgusta 2017, ob 10.30 v Narodnem muzeju Slovenije – Prešernova

Vljudno vabljeni na novinarsko konferenco pred koncertom Tinkare Kovač z gosti "Divja baba", ki bo potekala v soorganizaciji LTO Laufar Cerkno, Narodnega muzeja Slovenije in Tinkare Kovač. 
 
O pomenu Arheološkega parka Divje babe, najdišča neandertalčeve piščali, bosta spregovorila arheolog dr. Matija Turk iz Narodnega muzeja Slovenije, kjer je neandertalčeva piščal tudi na ogled, in Gregor Novaković, direktor LTO Laufar Cerkno. Seveda se jima bo pridružila tudi Tinkara Kovač
 
Read more...

SPOROČILO ZA JAVNOST: Baron Gautsch (1914–2014). Prva žrtev prve svetovne vojne v Istri

There are no translations available.

Ljubljana, 30. junij 2017

V Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova so včeraj odprli gostujočo razstavo Zgodovinskega in pomorskega muzeja Istre iz Pulja.
Potniški parnik avstrijskega Lloyda »Baron Gautsch« je v začetku prve svetovne vojne iz Kotorja v Trst prevažal dopustnike, družine in uradnike. Na poti med Kotorjem in Trstom je 13. avgusta 1914 zapeljal v minsko polje in potonil šest navtičnih milj zahodno od Brionov. V pomorski nesreči je izgubilo življenje okoli 330 ljudi. Gostujoča razstava prikazuje predmete, ki jih je mednarodna skupina potapljačev pobrala iz razbitine pred obalo Rovinja, med njimi so osebni predmeti in deli ladijske opreme. Lokacija razbitine je danes priljubljena točka za potapljače.  

Razstava Baron Gautsch (1914–2014). Prva žrtev prve svetovne vojne v Istri bo na ogled do 24. septembra 2017.

Read more...

SPOROČILO ZA JAVNOST: Arheomuzika. Raziskovanje glasov in glasbe starodavne Evrope

There are no translations available.

Ljubljana, 9. junija 2017

V Ljubljano prihaja prestižna evropska razstava  ki predstavlja najstarejše dokaze za obstoj glasbe.
 
Odpotujmo v čas prvih inštrumentalnih zvokov človeštva, seznanimo se z razvojem glasbil, prisluhnimo, kako so glasbo ustvarjali že tisočletja pred sedanjostjo, in se tudi sami preizkusimo v izvabljanju zvokov iz replik starodavnih glasbil: vse to na razstavi ARHEOMUZIKA. Raziskovanje glasov in glasbe starodavne Evrope.
 
 
Read more...

Novinarska konferenca pred odprtjem razstave ARHEOMUZIKA. Raziskovanje glasov in glasbe starodavne Evrope

There are no translations available.

Petek, 9. junija 2017, ob 11. uri v Narodnem muzeju Slovenije – Prešernova

Vljudno vas vabimo na NOVINARSKO KONFERENCO pred odprtjem razstave ARHEOMUZIKA. Raziskovanje glasov in glasbe starodavne Evrope.
 
Prestižna evropska razstava prikazuje najstarejše dokaze za obstoj glasbe in vabi, da odpotujete v čas prvih inštrumentalnih zvokov človeštva, se seznanite z razvojem glasbil, prisluhnete, kako so glasbo ustvarjali že tisočletja pred sedanjostjo, in se tudi sami preizkusite v izvabljanju zvokov iz replik starodavnih glasbil.
 
Sodelovali bodo:
dr. Arnd Adje Both, avtor razstave in organizator simpozija »Glasba v kameni dobi« v okviru projekta EMAP, Nemški arheološki inštitut,
dr. Peter Turk, koordinator razstave v Narodnem muzeju Slovenije, in
Janoš Kern, direktor Imaga Sloveniae – Podoba Slovenije. 
 
Read more...

More Articles...

Page 8 of 33