SPOROČILO ZA JAVNOST: Poti samurajev. Japonsko orožje in bojevniška kultura na Slovenskem

There are no translations available.

Ljubljana, 29. maja 2017
 
Slovenija in Japonska še nikoli tako blizu
 
Ljubljana, 29. 5. 2017; Odprtje razstave, ki je že v času priprav pritegnila veliko pozornost, bo 30. maja 2017. V prostorih na Metelkovi bo Narodni muzej Slovenije prvič predstavil okrog 50 izbranih primerkov japonskega orožja in zaščitne opreme iz svoje ter več zasebnih zbirk. Razstavo bo odprl minister za kulturo gospod Anton Peršak ob navzočnosti gospoda Keijija Fukude, izrednega in pooblaščenega veleposlanika Japonske v Republiki Sloveniji.
 
Read more...

Novinarska konferenca pred odprtjem razstave POTI SAMURAJEV. Japonsko orožje in bojevniška kultura na Slovenskem

There are no translations available.

Ponedeljek, 29. maja 2017, ob 11. uri v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova 

Vljudno vas vabimo na novinarsko konferenco pred odprtjem razstave POTI SAMURAJEV. Japonsko orožje in bojevniška kultura na Slovenskem
Na razstavi, ki jo pripravljamo ob podpori Veleposlaništva Japonske v Republiki Sloveniji, Biblioteke SAZU in Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, bomo javnosti prvič doslej celovito predstavili okrog 50 izbranih primerkov japonskega orožja in zaščitne opreme iz Narodnega muzeja Slovenije ter več zasebnih zbirk – ob njih pa bojevnike, ki so jih nekoč uporabljali, svet, v katerem so živeli, in poti, po katerih je izročilo samurajev doseglo Slovence. 
 
Fotografija: Bojan Šibenik in Peter Rombo
 
Read more...

Katalog POTI SAMURAJEV že v tisku!

There are no translations available.

Ljubljana, 3. maja 2017

V tisk smo oddali izjemno zanimiv in slikovit katalog razstave Poti samurajev. Japonsko orožje in bojevniška kultura na Slovenskem, ki ga pripravlja avtor razstave dr. Tomaž Lazar. 

Publikacija obsega več kot 370 strani in je bogato opremljena z ilustracijami in slikovnim gradivom. V slovenski prostor prinaša temeljito raziskovalno delo, v katerem bodo prvič celostno predstavljene zgodovinske povezave med Japonsko in Slovenijo. Na poti samurajev se bomo spoznali z usodami zanimivih predmetov, razvojem različnih japonskih bojnih tehnik in zgodbami posameznikov, ki so zaslužni za uveljavitev japonskega izročila v slovenskem prostoru.
 

Knjigo lahko že danes naročite na This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it po ceni 35 € + poštnina; plačilo po povzetju.

Na fotografiji: naslovnica kataloga

Read more...

JAKOPIČEVO PRIZNANJE UMETNICI TANJI LAŽETIĆ

There are no translations available.

Ljubljana, 13. aprila 2017

Včeraj je umetnica Tanja Lažetić, oblikovalka vizualne podobe kataloga Umetnost za vsakdan. Slovensko modernistično steklo prejela priznanje Riharda Jakopiča - najvišje državno priznanje na področju likovne umetnosti. Čestitamo!

 

 

More Articles...

Page 9 of 33