Vabilo na novinarsko konferenco ob odprtju razstave Podobe Balkana

Ponedeljek, 8. aprila, ob 10. uri v Narodnem muzeju Slovenije – Prešernova

Vljudno Vas vabimo na novinarsko konferenco ob prvem odprtju mednarodne potujoče razstave Podobe Balkana. Identiteta in spomin v dolgem 19. stoletju. Razstavo je pod okriljem Unesca pripravilo 12 nacionalnih muzejev z območja JV Evrope in od drugod, Narodnemu muzeju Slovenije pa je pripadla čast izvedbe razstave in prvega odprtja, ki hkrati obeležuje tudi začetek Sveta ministrov za kulturo JV Evrope.

Na konferenci bomo predstavili projekt, razstavo, katalog in spremljevalne prireditve. Z nami bodo predstavniki Unesca, ICOM-a, člani projektne skupine in predstavniki sodelujočih muzejev.

Prosimo Vas, da svojo udeležbo potrdite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .

Sporočilo medijem najdete tukaj.
 

Simpozij o sabljaču Rudolfu Cvetku ob 100. obletnici prve slovenske olimpijske medalje

Ljubljana, 15. novembra 2012


V soboto 17. novembra mineva 132 let od rojstva prvega slovenskega dobitnika olimpijske medalje, sabljača Rudolfa Cvetka, ki je leta 1912 na olimpijskih igrah v Stockholmu, kot član avstrijske sabljaške reprezentance, osvojil srebrno medaljo v ekipnem tekmovanju s sabljo. Narodni muzej Slovenije v sodelovanju z Vojaškim muzejem Slovenske vojske in Sabljaško zvezo Slovenije sredi decembra pripravlja simpozij o Rudolfu Cvetku, s katerim bodo obeležili 100. obletnico prve slovenske olimpijske medalje in otvoritev prenovljene stalne razstave sabljača Rudolfa Cvetka.

Več ...

1. MEDNARODNI TRIENALE KERAMIKE UNICUM 2009

Različna prizorišča po Sloveniji, 15. 5. - 27. 9. 2009
Osrednji prizorišči: Narodni muzej Slovenije - Metelkova in Kazemate na Ljubljanskem gradu
Osrednje odprtje: v petek, 15. maja 2009, ob 19. uri v Narodnem muzeju Slovenije - Metelkova.
Novinarska konferenca bo prav tako v petek, 15. maja 2009, ob 11. uri v Narodnem muzeju Slovenije - Metelkova.
Vabljeni!
Več ...

Predstavitev novih publikacij

V četrtek, 14. maja 2009, ob 10. uri bo v Narodnem muzeju Slovenije - Prešernova predstavitev novih publikacij:

Dragan Božič, Late La Tene-Roman Cemetery in Novo mesto / Poznolatensko-rimsko grobišče v Novem mestu (Narodni muzej Slovenije: Katalogi in monografije 39; 2008);

Keltske študije II. Studies in Celtic Archaeology. Papers in Honour of Mitja Guštin (uredili G. Tiefengraber, B. Kavur in A. Gaspari; Editions Monique Mergoil: Protohistoire européenne 11; 2009);

Srednji vek / Mittelalter (uredil M. Guštin; Narodni muzej Slovenije in Inštitut za dediščino Sredozemlja, UP ZRS, Založba Annales; 2008).

Vabljeni!

Stran 26 od 27