Events

Novinarska konferenca pred odprtjem razstave MAJSKI SALON ZDSLU 2018 – GRAFIKA

There are no translations available.

Četrtek, 11. oktobra 2018, ob 11.30, Metelkova

Vljudno vas vabimo na novinarsko konferenco pred odprtjem razstave Majski salon ZDSLU 2018 – Grafika članov Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov.

Sodelovali bodo:

  • prof. Črtomir Frelih, idejni vodja razstave in selektor,
  • mag. Barbara Ravnik, direktorica Narodnega muzeja Slovenije, 
  • Aleš Sedmak, predsednik ZDSLU,
  • mag. Mojca Smerdu, predsednica Umetniškega sveta ZDSLU.
Read more...

ALJAŽEV STOLP – OHRANIMO NAŠ SIMBOL

There are no translations available.

September–oktober 2018

Aljažev stolp je prvič v svoji pestri zgodovini za kratek čas zapustil vrh Triglava! V sodelovanju z Zavodom za varstvo kulturne dediščine Slovenije, Slovensko Vojsko, Planinsko zvezo Slovenije in drugimi sodelujočimi si prizadevamo za njegovo čim prejšnjo prenovo in vrnitev nazaj na Triglav. Tukaj lahko spremljate potek dogodkov, preberete sveže novice in izveste še marsikaj zanimivega o tem čisto posebnem kralju slovenskih gora.

Vabilo na novinarsko srečanje v ponedeljek, 24. septembra 2018, ob 12. uri (KOV d. o. o., Jesenice).

NATEČAJ »Go Green: Ceramics – Functional, Sustainable, Beautiful«

There are no translations available.

Nagrada za kratke filme v okviru projekta  Keramika in njene dimenzije 
 
Tema natečaja Go Green: Ceramics – Functional, Sustainable, Beautiful vabi k premisleku o keramičnih materialih in sodobni kulinariki, uživanju ob hrani in z njo povezani socialni kulturi. Pomemben aspekt in vrednost keramičnih izdelkov je simbioza ekološke trajnosti, funkcionalnosti in estetike. Upoštevati je treba tudi družbeno ustreznost, sodobnost in brezčasnost keramike v Evropi.
 
Končni izdelek je lahko dokumentarec, fikcija, animacija ali vse skupaj. Odločitev glede žanra in tehnike izvedbe je stvar vsakega sodelujočega. Tako lahko nagrada »Keramika in njene dimenzije« za kratke filme ponudi možnost za kreativno prizadevanje za boljši svet.
 
Rok za oddajo filmov, ki morajo biti daljši kot 15 sekund in ne smejo presegati 60 sekund, je 7. oktober 2018. Nagrade bodo podelili 6. novembra 2018.
 
Read more...

Mesečni program za september 2018

There are no translations available.

Program vseh prireditev, ki bodo v Narodnem muzeju Slovenije na sporedu septembra 2018, lahko prelistate tukaj (pdf, 3,5 MB).

6TH BALKAN SYMPOSIUM OF ARCHAEOMETRY

25.–28. September 2018, National Museum of Slovenia – Metelkova

In archaeological context, the Balkan peninsula is bridging two large areas, one centred around Danube and its tributaries, and the other on the eastern Mediterranean. This represents a large cultural space that remains unique in spite of very diverse modern political divisions.
 
The present symposium is devoted to the application of modern physical and chemical methods for the investigation of the objects of cultural heritage, and in a more modern context, to the exploration of archaeological landscape.  
 

SYMPOSIUM PROGRAMME (pdf, 2,8 MB)

Read more...

Page 4 of 107