Dogodki

Tradicionalni božično-novoletni koncert

Petek, 14. decembra 2018, ob 19. uri na gradu Snežnik

Vabimo vas na tradicionalni božično-novoletni koncert na gradu Snežnik. Nastopil bo Primorski akademski pevski zbor Vinko Vodopivec z ostalimi gosti večera.

Vstop prost.

Več ...

Literarni večer PESNIŠKI DIALOGI

Ponedeljek, 3. decembra 2018, ob 18. uri na gradu Snežnik

Vabimo vas na literarni večer domačih literarnih ustvarjalk in ustvarjalcev

PESNIŠKI  DIALOGI

ki bo v ponedeljek, 3. decembra 2018, ob 18. uri na gradu Snežnik.

Informacije: TIC Lož, tel. 081 602 853, www.loskadolina.info

Več ...

TA VESELI DAN KULTURE

Ponedeljek, 3. decembra 2018, med 10. in 18. uro v Narodnem muzeju Slovenije – Muzejska in Metelkova

Vabimo vas, da Ta veseli dan kulture tudi letos preživite v naši družbi.
Uživajte v brezplačnem ogledu naših stalnih in občasnih razstav (z izjemo razstave Zlato kitajskih cesarjev) in si privoščite obrok iz pestre kulturne ponudbe.

PROGRAM

Več ...

Odprtje razstave V DOBRIH ROKAH

60 let Oddelka za konserviranje in restavriranje Narodnega muzeja Slovenije
Četrtek, 29. novembra 2018, ob 18. uri, Metelkova

Vljudno vas vabimo na odprtje nove občasne razstave V DOBRIH ROKAH. 60 let Oddelka za konserviranje in restavriranje Narodnega muzeja Slovenije.

Oddelek za konserviranje in restavriranje Narodnega muzeja Slovenije je najstarejša organizacijska enota za konservatorsko-restavratorsko obdelavo muzejskega gradiva v Sloveniji. Laboratorij za konservacijo je bil ustanovljen leta 1958, tradicija konserviranja-restavriranja pa sega že v leto 1880. V okviru oddelka so se oblikovali temelji sodobnega muzejskega konservatorstva-restavratorstva na Slovenskem. Njegovo delovanje je ključnega pomena za fizično ohranjanje premične kulturne dediščine od prazgodovine do sodobnosti.

Delo muzejskih konservatorjev-restavratorjev je širši javnosti precej neznano. Z razstavo ob 60-letnici ustanovitve oddelka predstavljamo bogato zgodovino konserviranja-restavriranja muzejskega gradiva in tudi kritično ovrednotenje nekaterih preteklih posegov.

Več ...

Novinarska konferenca pred odprtjem razstave V DOBRIH ROKAH. 60 let Oddelka za konserviranje in restavriranje Narodnega muzeja Slovenije

Ponedeljek, 29. novembra 2018, ob 11. uri, Metelkova

Spoštovane novinarke in novinarji,

vljudno vas vabimo na novinarsko konferenco pred odprtjem razstave V DOBRIH ROKAH. 60 let Oddelka za konserviranje in restavriranje Narodnega muzeja Slovenije,
ki bo v četrtek, 29. novembra 2018, ob 11. uri v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova.

O razstavi in spremljajočem katalogu bodo spregovorile:
-    mag. Barbara Ravnik, direktorica Narodnega muzeja Slovenije,
-    mag. Nataša Nemeček, soavtorica in koordinatorka razstave,
-    dr. Eva Menart, soavtorica razstave, in
-    Polonca Strman, avtorica vizualne podobe razstave in kataloga.

Več ...

LETNA VSTOPNICA Narodnega muzeja Slovenije

Vabimo vas v našo družbo! 

Z letno vstopnico si v prihajajočem letu lahko brezplačno ogledate več kot 10 stalnih in občasnih razstav s predstavitvami najzanimivejših eksponatov in tem. Eno od osrednjih letošnjih razstav odpiramo 23. februarja – na dan, ko bo minilo deset led od smrti Janeza Drnovška. Razstava se bo dotaknila treh obdobij njegovega delovanja: obdobja predsedovanja SFRJ, obdobja štirih Drnovškovih vlad in obdobje, ko je bil predsednik Republike Slovenije. Že četrtič bomo razstavni prostor namenili mednarodnemu trienalu keramike UNICUM, od maja pa bo na ogled razstava Shaping the Future, ki bo posvečena sodobnim trendom v oblikovanju keramike. Oktobra bomo s posebno razstavo obeležili tudi sto let od ustanovitve Države Slovencev, Hrvatov in Srbov, od novembra bo na ogled razstava, posvečena konservatorsko-restavratorski stroki, decembra pa odpiramo novo stalno razstavo z izbranimi dragocenostmi iz numizmatičnih zbirk.

Več ...

POPUST na publikacije Narodnega muzeja Slovenije

Od 20. do 25. novembra 2018 v Narodnem muzeju Slovenije na Muzejski

V času Slovenskega knjižnega sejma bodo nekatere publikacije na voljo brezplačno, druge pa s popustom.

Novejše številke serijskih publikacij in razstavni katalogi (razen tistih, ki so izšli v zadnjih šestih mesecih) pa bodo naprodaj z znatnimi popusti. Brezplačno si boste lahko izbrali starejše številke serijskih publikacij Katalogi in monografijeSitula, prav tako vse številke serije Argo, razen zadnje.

Privoščite si krepčilno porcijo za duha po dobri ceni!

Stran 5 od 80