Events

ZNANSTIVAL 2016

There are no translations available.

Sobota in nedelja, 4. in 5. junija 2016, med 10. in 18. uro na Stritarjevi ulici v Ljubljani

Narodni muzej Slovenije tudi letos sodeluje na Znanstivalu, ki ga organizira Hiša eksperimentov. Na naši stojnici bomo obiskovalcem omogočili eksperimentiranje z replikami eksponatov, ki so na ogled v našem muzeju. Med drugim se boste lahko preizkusili v izdelovanju koščene piščali, takšne, kot jo je pred 60.000 leti izdelal neandertalec! 

Read more...

ZNANSTIVAL 2017

There are no translations available.

Sobota in nedelja, 3. in 4. junija 2017, med 10. in 18. uro na Stritarjevi ulici v Ljubljani

Narodni muzej Slovenije tudi letos sodeluje na Znanstivalu, ki ga organizira Hiša eksperimentov. Muzejski predmeti skrivajo številne zgodbe o življenju v preteklosti, ki jih ne znamo vedno razbrati. Pri tem so nam v veliko pomoč tudi metode, ki jih uporabljajo naravoslovne vede. S pomočjo zanimivih poskusov bomo spoznali nekatere metode (dendrokronologijo, kromatografijo, merjenje gostote predmetov idr.), njihovo uporabnost in omejitve pri preučevanju predmetov kulturne dediščine.

Read more...

ZNANSTIVAL 2018

There are no translations available.

Sobota in nedelja, 2. in 3. junija 2018, med 10. in 18. uro na Stritarjevi ulici v Ljubljani

Narodni muzej Slovenije tudi letos sodeluje na Znanstivalu, ki ga organizira Hiša eksperimentov. Spoznali bomo delo arheologa ter se preizkusili v izkopavanju. Najdene drobce predmetov bomo kot pravi arheologi-detektivi skrbno očistili in preučili. Potežkali bomo viteški meč ter mu določili težišče, skušali bomo izdelati neandertalčevo piščal ter se pozabavali z ogledom rentgenskih posnetkov nekaterih muzealij.

Read more...

ZNANSTIVAL 2019

There are no translations available.

Sobota in nedelja, 1. in 2. junija 2019, med 10. in 18. uro na Stritarjevi ulici v Ljubljani

Narodni muzej Slovenije tudi letos sodeluje na Znanstivalu, ki ga organizira Hiša eksperimentov. Na arheozabavni raziskovalnici na Vrtu eksperimentov bomo spoznali delo arheologa ter se na hitro seznanili z nekaterimi zgodovinskimi poizkusi. Potežkali bomo viteški meč ter mu določili težišče, skušali bomo izdelati neandertalčevo piščal ter se preizkusili pri klesanju v kamen.

Kot pravijo organizatorji, je edini pogoj za udeležbo radovednost! Festival je za vse obiskovalce brezplačen.

7. SEJEM AKADEMSKE KNJIGE LIBER.AC

There are no translations available.

Od 24. do 26. maja 2016 v Foersterjevem vrtu za Filozofsko fakulteto v Ljubljani

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani tudi letos organizira sejem akademske knjige Liber.ac, ki bo potekal v Foersterjevem vrtu od 24. do 26. maja. Razstavljavci bodo predstavili in hkrati ponudili kupcem novosti s področja akademskega tiska, spremljevalni program pa bo tokrat potekal v znamenju 20. obletnice Oddelka za azijske študije Filozofske fakultete pod naslovom Potovanje na Vzhod.

Na sejmu z izbranimi publikacijami po znižani ceni sodeluje tudi Narodni muzej Slovenije.

Podrobnejši program si oglejte na povezavi: Program.

Page 7 of 112