Events

Vabljeni na odprtje razstave Alberto Biasi: Šestdeseta leta in od leta 2000 dalje

There are no translations available.

t1V ponedeljek, 19. septembra vas ob 18.00 vabimo na odprtje razstave ALBERTO BIASI: Šestdeseta leta in od leta 2000 dalje. Razstava bo na ogled  do 23. oktobra 2011 v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova.

Vljudno vabljeni!

Dnevi evropske kulturne dediščine

There are no translations available.

Dnevi evropske kulture dediščine, ki bodo letos potekali med 24. 9. in 1. 10. 2011, bodo po vsej državi združevali številne prireditve na temo dediščinske skupnosti in prostovoljstva. Narodni muzej Slovenije bo v okviru omenjenega projekta pripravil pester program za odrasle in otroke, v soboto 24. 9. 2011 na Metelkovi in v nedeljo, 25.9. 2011 na Prešernovi.
Read more...

Z igro do dediščine

There are no translations available.

Tudi letos sodelujemo pri projektu Z igro do dediščine, ki jo pripravlja Skupnost muzejev Slovenije. V tednu otroka, med 3. in 9. oktobrom bo vstop v NMS – Prešernova in Metelkova brezplačen, v NMS – Prešernova pa se lahko udeležite doživljajsko-ustvarjalnih delavnic:
Read more...

190. obletnica ustanovitve Kranjskega stanovskega muzeja

There are no translations available.

VseNAJboljse_podoba_NETV soboto, 15. oktobra 2011, praznujemo 190. letnico ustanovitve Kranjskega deželnega muzeja, predhodnika Narodnega muzeja Slovenije, Prirodoslovnega muzeja Slovenije in Slovenskega etnografskega muzeja. Ob tej priložnosti smo pripravili bogat program , vstop v vse tri muzeje pa bo brezplačen. Program vseh treh muzejev slavljencev najdete tukaj:  VseNAJboljse_program_NMS_190.pdf
Read more...

Pridobitev licence za vodenje po Narodnem muzeju Slovenije – Prešernova: vabilo k sodelovanju

There are no translations available.

Narodni muzej Slovenije marca 2016 razpisuje izobraževanje za bodoče vodnike.

K sodelovanju vabimo profesionalne turistične vodnike z licenco GZS ali drugo lokalno licenco. Pogoji za pridobitev licence za vodenje po Narodnem muzeju Slovenije so veljavna licenca za turističnega vodnika, udeležba na izobraževanju, ki bo organizirano v muzeju, opravljen izpit in podpis pogodbe z Narodnim muzejem Slovenije.
 
Read more...

Page 111 of 112