SI
Pirati na lovu za zakladom 4R+Doživljajsko-ustvarjalna delavnica
Show menu

Pirati na lovu za zakladom 4R+

Doživljajsko-ustvarjalna delavnica
Trajanje: 120 minut
Cena: 5,5 €
Informacije in najava obiska na 01 241 44 39, 051 384 888 ali arheozabava@nms.si
Lokacija: Muzejska
Program poteka na razstavah: Zgodbe s stičišča svetov, Rimski lapidarij Narodnega muzeja Slovenije in Egipčanska zbirka v Narodnem muzeju Slovenije.

Program v obliki pustolovščine med reševanjem ugank in skupinskim delom osvetljuje 12 izbranih predmetov Narodnega muzeja Slovenije. Poudarek je na najpomembnejših predmetih, ki jih hrani muzej (neandertalčeva piščal, deblak, mumija, situla z Vač, kip emonskega meščana …).


Podaj se na pravo avanturo, polno preizkušenj, da najdemo izgubljen muzejskih zaklad! Kot pravi pustolovci se bomo podali v zgodovino in odkrivali zgodbe, ki jih pripovedujejo muzejski predmeti. Poiskali bomo številne rešitve in jih zapisali v križanko ter tako našli lokacijo naše zakladne najdbe. Ne omahuj, obleci se v togo in tuniko, zaigraj na repliko neandertalčeve piščali, izmeri dolžino deblaka, sestavi prizore s situle v pravi vrstni red, povonjaj, kakšne dišave so uporabljali Egipčani, in se preizkusi v klesanju v kamen! Za nagrado si bomo izdelali posebno pokrivalo – piratski klobuk!

Povezava z učnim načrtom

  • Kulturna dediščina, 
  • opazovanje, 
  • iskanje virov, 
  • raziskovanje, 
  • delo v skupinah, 
  • nacionalni muzeji.

Gradivo, povezano z vsebino programa

Zvočni in drugi posnetki

Praktično učenje. Ideje za dejavnosti pred ali po obisku muzeja

Informacije in najava obiska

5.50 €
120 min
01 241 44 39
051 384 888
 

 

Prijavite se na e-novice