SI
Nakit iz porcelanaDelavnica za odrasle
Show menu

Nakit iz porcelana

Delavnica za odrasle

Vabimo vas na delavnico oblikovanja s porcelanom, najfinejšim materialom v svetu keramike. Preizkusili se bomo v izdelavi nakita, na katerega lahko gledamo tudi kot na miniaturno plastiko. Oblikovali bomo uhane, prstane, broške, obeske, in sicer v tehniki oblikovanja iz tanke plošče, iz kalupov in litja porcelana. Dekorirali bomo z različnimi teksturami.

Poleg praktičnega dela se bomo seznanili tudi z zgodovino in uporabo porcelana, tega dragocenega materiala. Ogledali si bomo razstavo V. Mednarodnega trienala keramike UNICUM v Narodnem muzeju Slovenije in izbrana dela vzeli za izhodišče pri oblikovanju novih kosov nakita. Predznanje ni potrebno. Delavnica je odlična za začetnike in vse, ki si želite izkušnje z delom s porcelanom.

Delavnico vodi Bojana Ristevski Mlaker, ustanoviteljica Juha studia, kjer kreira omejene serije unikatne uporabne keramike v kamenini in porcelanu, pa tudi skulpture in risbe.

Drobcen uhan iz porcelana
Šatulja z nakitom iz porcelana
Uhančki iz porcelana, obešeni na vejici

Ustvarjalna delavnica bo potekala v Narodnem muzeju Slovenije na Muzejski (Muzejska ulica 1) v soboto, 9. septembra 2023, od 10.30 do 13.30.

Promocijska cena (Dan keramike): 60 €.

Udeležba je omejena na 6 oseb. Prijave zbiramo na naslovu andreja.breznik@nms.si do zapolnitve prostih mest. V primeru manjšega števila udeležencev si pridružujemo pravico do spremembe programa. Dodatne informacije tudi po telefonu 01 2414 418.

 

 

Prijavite se na e-novice