SI
Počitniški 3M 2019Program 3 muzejev na Metelkovi
Show menu

Počitniški 3M 2019

Počitniške delavnice

Program 3 muzejev na Metelkovi

Vabljeni na poletne počitniške tedne, na katerih muzeji na Metelkovi združujemo ustvarjalne sile in ponujamo pester program petdnevnih počitniških dejavnosti. Vsak dan v drugem muzeju bomo spoznavali umetnost, zgodovino, etnologijo, manjkalo pa ne bo niti dejavnosti na muzejski ploščadi.

Galerija

Program

Ponedeljek
V Lončarskem ateljeju SEM se bomo letos pri igri v glini prepustili domišljiji in z njeno pomočjo oblikovali vse kar živi na dnu morja, plava in se vozi po njem. Kot pravi lončarji pa si bomo na vretenu izdelali tudi posodo, jo okrasili in pobarvali. Vse skupaj gre nato v lončarsko peč in domov za spomin.

Torek
V torek bomo v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova (NMS) pobegnili v srednji vek. Ob ogledu predmetov na razstavah bomo odkrivali zanimivosti tega dolgega obdobja ter posebno mesto namenili vitezom. Nadeli si bomo viteško opremo, potežkali meč ter se v umetnosti mečevanja preizkusili tudi sami. Manjkalo ne bo tudi ustvarjalnih delavnic: izdelali bomo leseni meč, odtisnili svoj grb ter se spoznali s srednjeveškimi igrami. Veselo bo!

Sreda 
V sredo se bomo dobili v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM), ki ni navaden muzej! Ima velikanska vhodna vrata, poševne stene in blazine na tleh. Nekatere umetnine se gibajo, slike in kipi so nenavadnih oblik, na razstavi pa lahko najdemo zanimive umetniške instalacije! Sodobna umetnost vse obrne na glavo, želi se osvoboditi ustaljenih pravil in delovati svobodno in kreativno. Letošnja tema so igre brez meja, zato bo igra naše edino pravilo. Na delavnicah bomo po jutranji telovadbi, ogledu razstave in pogovoru o sodobni umetnosti, skupaj ustvarjali in animirali!

Četrtek
V četrtek bo vrata odprl Slovenski etnografski muzej (SEM). 3Mčki se bomo prelevili v popotnike, raziskovalce in ustvarjalce. Med muzejskimi predmeti se bomo podali na vse celine sveta in ob zgodbah odkrivali življenje različnih ljudstev. Ali bo pot nevarna? Le kaj bomo vzeli s seboj na potovanje? Zagotovo se bomo pri pripravi na pot in na poti zabavali, ustvarjali ter izvedeli marsikaj zanimivega. Vse naše ustvarjanje bomo povezali z družabnimi igrami na prostem.

Petek
V petek se bomo na skupnem 3M dnevu družili in pripravljali razstave za zaključno prireditev, na katero bomo povabili starše in prijatelje.

Informacije

Prijave za počitniški 3M so možne le za cel teden! Zbiramo jih do zapolnitve mest oz. deset dni pred izvedbo termina.  Družili se bomo od ponedeljka do petka med 7.30 in 16.30 uro. Teden vključuje pet celodnevnih aktivnosti s kosilom. V primeru premajhnega števila prijav, počitniški teden odpade. Program je namenjen osnovnošolcem med 6. in 12. letom.

Cena tedenskega programa je 105 EUR.
Prijave in dodatne informacije: Slovenski etnografski muzej 
Mnenje staršev o Počitniškem 3M
»Fasciniran sem nad bogatostjo predstavljenih in otrokom podanih vsebin, od izdelovanja z glino do stop motion filmanja. To naša mlada družba potrebuje in mladi, otroci morajo biti sistematsko s temi vsebinami sezanjani, periodično skozi celotno osnovno šolsko obdobje. Tako pridobjo vpogled v umetnosti, kulture, znanja, zgodovino in predvsem pridobijo na širini pogleda na svet in jim tako organizirana druženja, pod vašim strokovnim vodstvom, pomagajo na poti odprtosti, kritičnega razmišljanja in strpnosti. Vse to je nujen člen v mozaiku pridobivanja življenskih znanj, ki jih kot posamezniki potrebujejo in mi kot družba moramo ohranjati in gojiti dalje. Hvala celotni ekipi!«
Radovan Sernec

Oglejte si še počitniške delavnice

 

 

Prijavite se na e-novice