SI
Počitniški 3M 2020Program 3 muzejev na Metelkovi
Show menu

Počitniški 3M 2020

Počitniške delavnice

Program 3 muzejev na Metelkovi

Vabljeni tudi to poletje na Počitniške tedne 3M, ki jih organiziramo Muzej sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM), Narodni muzej Slovenije – Metelkova (NMS), Slovenski etnografski muzej (SEM) in Lončarski atelje SEM. Vsak dan v drugem muzeju skozi igro osvajamo umetnost, zgodovino, etnologijo, se družimo na muzejski ploščadi in gradimo nova prijateljstva!

Počitniški 3M bo letos potekal: 

  • 1. termin: 6.–10 julija 2020 (prijave zbiramo do petka, 26. junija)
  • 2. termin: 17.–21. avgusta 2020 (prijave zbiramo do petka, 7. avgusta)

Družili se bomo od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro. Teden vključuje pet celodnevnih aktivnosti s kosilom. V primeru premajhnega števila prijav počitniški teden odpade. Program je namenjen osnovnošolcem med 6. in 12. letom. Prijave za Počitniški 3M so mogoče le za cel teden. Prijave zbiramo do zapolnitve mest oz. deset dni pred izvedbo termina.

Cena tedenskega programa je 120 € (za otroke iz iste družine lahko uveljavljate popust).

Program

1. dan | PONEDELJEK
V Lončarskem ateljeju SEM bomo letos izdelovali čevlje! Prepustili se bomo domišljiji in oblikovali majhne, velike, otroške čevlje za velikana ali palčka, copatke za živali in še marsikaj, kar lahko glina pričara. Sezuti bomo stopili vanjo in v njej pustili odtise. Kot pravi lončarji pa bomo sedli za lončarsko vreteno in se preizkusili v izdelavi skodelic. Že takoj prvi dan Počitniškega 3M pa se bomo podali tudi v Slovensko kinoteko in spoznavali, kako nastaja film.

2. dan | TOREK
V torek se bomo v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova (NMS) sprehodili med športnimi odlikovanji, med katerimi izstopa olimpijska medalja. Le kaj je upodobljeno na njej in kdo je bil njen prejemnik? Preizkusili se bomo v prav posebnem športu – sabljanju. Osvojili bomo osnovne korake napada in obrambe ter na koncu priredili čisto pravo tekmovanje! Manjkalo ne bo tudi ustvarjalnih delavnic: izdelali bomo medaljo in jo pozlatili z zlatimi lističi, odtisnili potrdilo o nastopu ter se na ploščadi nadvse zabavali!

3. dan | SREDA
Muzej sodobne umetnosti Metelkova(+MSUM) ni navaden muzej! Ima velikanska vhodna vrata, poševne stene, nekatere umetnine se gibajo, slike in kipi so nenavadnih oblik, na razstavi pa lahko najdemo zanimive umetniške instalacije! Sodobna umetnost vse obrne na glavo, želi se osvoboditi ustaljenih pravil in delovati svobodno in kreativno. Na delavnicah bomo po jutranji telovadbi in ogledu muzeja skupaj ustvarjali in animirali v duhu sodobne umetnosti.

4. dan | ČETRTEK
V Slovenskem etnografskem muzeju (SEM) bomo na potovanju med muzejskimi predmeti raziskovali in odkrivali naš širni svet. Spoznavali bomo šege in navade, oblačila, hrano in izvedeli marsikaj zanimivega o življenju različnih ljudstev. Velik del našega druženja bo namenjen ustvarjanju, ki ga bomo povezali z igrami in zabavo.

5. dan | PETEK
Zadnji dan počitniškega tedna se bomo na skupnem 3M dnevu družili v vseh treh muzejih in pripravljali razstave za zaključno prireditev, na katero so vabljeni starši in prijatelji.

Galerija

Informacije in prijave

Termini

Počitniški 3M bo letos potekal: 

  • 1. termin: 6.–10 julija 2020 (prijave zbiramo do petka, 26. junija)
  • 2. termin: 17.–21. avgusta 2020 (prijave zbiramo do petka, 7. avgusta)

Družili se bomo od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro. Teden vključuje pet celodnevnih aktivnosti s kosilom. V primeru premajhnega števila prijav počitniški teden odpade. Program je namenjen osnovnošolcem med 6. in 12. letom.

Pridržujemo si pravico do spremembe programa v primeru slabega vremena ali višje sile.

Zaradi letošnje epidemije covida-19 bo program sledil smernicam Ministrstva za izobraževanje, šolstvo in šport ter Higienskim priporočilom za izvajanje pouka v osnovni šoli. Če programa zaradi poostrenih razmer v zvezi z epidemijo covida-19 ne bo mogoče varno izvesti, bo počitniški teden odpovedan.

Cena

Cena tedenskega programa je 120 €. 
Za otroke iz iste družine lahko uveljavljate popust.

Prijave in dodatne informacije

Muzej sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM), Maistrova 3, Ljubljana
  • izobrazevanje@mg-lj.si
  • Lucija Cvjetković, 01/ 24 16 804
  • Dana Terzić, 01/ 24 16 825

Prijave za Počitniški 3M so mogoče le za cel teden. Prijave zbiramo do zapolnitve mest oz. deset dni pred izvedbo termina.

Ekipa Počitniškega 3M se veseli, da boste z nami preživeli ustvarjalni teden!

Oglejte si še počitniške delavnice

 

 

Prijavite se na e-novice