SI
PovezujeM 2022Tivolski ustvarjalni krog
Show menu

PovezujeM 2022

Počitniške delavnice

Tivolski ustvarjalni krog

V času poletnih počitnic vabimo otroke na program delavnic, ki ga organiziramo muzeji ob parku Tivoli – Narodni muzej Slovenije (NMS), Moderna galerija (MG+), Mednarodni grafični likovni center (MGLC), Muzej novejše zgodovine Slovenije (MNZS) in Narodna galerija (NG). Na petdnevnih delavnicah bomo vsak dan v drugem muzeju skozi igro, ustvarjanje in druženje na nekoliko drugačen način spoznavali umetnost in zgodovino ter odkrivali, kaj naše muzeje povezuje, kaj pa nas dela drugačne in posebne.

Delavnice bodo potekale v dveh terminih:

  • 1. termin: 4.–8. julija 2022 (prijave do ponedeljka, 27. junija) – PRVI TERMIN ODPADE
  • 2. termin: 22.–26. avgusta 2022 (prijave do petka, 12. avgusta)


Delavnice so namenjene otrokom od 6. do 12. leta. Poleg vstopnine, vodstva, programa in materiala za ustvarjanje cena vključuje tudi kosilo. Malico otroci prinesejo s seboj. Prijave za posamezne dneve niso mogoče. Število otrok je omejeno.

Cena enega počitniškega tedna PovezujeM/Tivolski ustvarjalni krog je 120 € na otroka
(za otroke iz iste družine lahko uveljavljate popust). 

Prijave sprejema Narodni muzej Slovenije po e-pošti na naslov renny.rovsnik@nms.si.

Več informacijrenny.rovsnik@nms.si ali 051 384 888.

Program

PONEDELJEK 
V Narodnem muzeju Slovenije (NMS) se bomo prelevili v pomočnike slavnega Sherlocka Holmesa in se podali po Zlati sledi kodiranih sporočil, skritih namigov in skrivnostnih predmetov. Ko bomo razvozlali zapleteno skrivnost, se bomo podali v kreativne vode in izdelali bleščeč predmet, ki nas bo vedno spominjal na lep počitniški teden.

TOREK
V Muzeju novejše zgodovine Slovenije (MNZS) se bomo letos posvetili športu. Da pa bodo otroci in njihovi starši vedeli, kaj vse skriva naš muzej, bo vsak posnel kratek vodnik po razstavi, ki ga bo posvetil tistemu, ki ga ni zraven. Nato se bomo podali po parku Tivoli na športni pohod. Svoje moči bomo pomerili s ferplej tekmovanjem v štafeti, likovne spretnosti pa preizkusili v izdelavi svojega najljubšega športa ali športnika.

SREDA 
V Narodni galeriji (NG) nas čaka sprehod med kipi. Na začasni razstavi bomo spoznali kiparja Ivana Štreklja, ki ga je zazamovala gluhost. Čeprav ni nikoli ni slišal udarcev dleta ob kamen, to ni ustavilo njegove ustvarjalnosti. Po ogledu razstave se bomo tudi mi prelevili v kiparje in ustvarili svoje pravcate kiparske umetnine. Iz žice bomo oblikovali osnovo našega kipa, da pa ga ne bo zeblo, ga bomo na koncu oblekli še z mavčnimi ovoji.

ČETRTEK
Dan za grafiko v Mednarodnem grafičnem likovnem centru (MGLC) in Švicariji! Grafika je vzrok in posledica v akciji, brihtno meni naš hišni mojster Veverič. To je lahko odtis čevlja, senca v sobi, žig na roki, štampiljka na steni, tisk s korenčkom, lego kockami, listi z dreves, stiropornimi ploščicami, zamaški za steklenice, volnenimi nitkami … Skozi ogled razstave v Gradu Tivoli se bomo seznanili z raznimi grafičnimi postopki in se prek vtisov odločili, kako do odtisov. Najprej bomo izbrali motiv, nato tehniko in nato nas v dopoldanskem delu delavnice čaka izdelava matrice, v popoldanskem pa tiskanje. Obljubljamo, da bo živahno in raziskovalno; ne umanjka pa nam niti razstava med krošnjami starih dreves v okolici Švicarije.

PETEK
Dan v Moderni galeriji (MG+) bo minil v igri! Na stalni razstavi bomo poiskali skrite otroke, ki nas bodo popeljali v svet moderne umetnosti in predstavili dela, ki jim je skupen motiv igra (otroška, besedna, likovna ...). S Kalinovimi otroki bomo na razstavi zaigrali znane otroške igre, slikarju Stupici pomagali pospraviti igrače, ki so se nabrale na mizi v ateljeju, zavrteli bomo Tršarjev velikanski JO-JO, naprezali možgane z OHO-jevskimi miselnimi igrami ... Odkrili nam boste, katere so vaše najljubše (družinske) igre, skupaj si bomo izmislili in ustvarili kakšno novo igro ter se pri vsem dobro zabavali.

Galerija

Informacije in prijave

Termin

Delavnice bodo potekale od ponedeljka do petka, vsak dan v drugem muzeju:

  • 22.–26. avgusta 2022 (prijave do petka, 12. avgusta)

Cena

Cena počitniškega tedna PovezujeM/Tivolski ustvarjalni krog je 120 € na otroka. 
Za otroke iz iste družine lahko uveljavljate popust.

Poleg vstopnine, vodstva, programa in materiala za ustvarjanje cena vključuje tudi kosilo. Malico otroci prinesejo s seboj.
Delavnice so namenjene otrokom od 6. do 12. leta.

Prijave

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest na renny.rovsnik@nms.si.

Več informacijrenny.rovsnik@nms.si ali 051 384 888.

Prijave za posamezne dneve niso mogoče. Število otrok je omejeno. 

V primeru premajhnega števila prijav ali višje sile si pridržujemo pravico do odpovedi počitniškega tedna. Pridržujemo si pravico do spremembe programa v primeru slabega vremena. O morebitni spremembi vas bomo pravočasno obvestili.
 

 

Prijavite se na e-novice