SI
ČrepUstvarjalna delavnica za odrasle
Show menu

Črep

Ustvarjalna delavnica za odrasle

Na delavnici se bomo ukvarjali s keramičnimi črepinjami in njihovim sestavljanjem. Črepinje krožnikov bomo lepili po vzoru tradicionalne japonske tehnike kintsugi. Gre za tehniko iz 14. stoletja, pri kateri so za restavriranje razbitih delov keramike uporabili dragocene materiale, med drugim zlato. V ozadju je filozofija, da lahko iz poškodovanega keramičnega predmeta nastane nov in drugačen izdelek, na alegorični ravni pa to pomeni, da je treba na težke izkušnje gledati tudi kot priložnost za izboljšanje. Restavrirane krožnike bodo udeleženci lahko obesili na steno, kot spomin, (če se naslonimo na japonsko filozofijo), da nam lahko težke življenjske situacije nudijo tudi možnost za nov začetek. 

Delavnico bo vodila Tanja Lažetić, prejemnica več nagrad za svoje umetniško delo.

Razbiti keramični krožniki in lepilni trak

Ustvarjalna delavnica bo potekala Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova (Maistrova ulica 1, vhod s ploščadi Muzejske četrti) v soboto, 27. maja 2023, od 10.30 do 12.30.

Cena: 30 €.
Znižana cena (dijaki, študenti, upokojenci, brezposelni): 25 €


Udeležba je omejena, prijave zbiramo na naslovu andreja.breznik@nms.si do zapolnitve prostih mest oziroma do 23. 5. 2023. 
V primeru manjšega števila udeležencev si pridružujemo pravico do spremembe programa. Dodatne informacije tudi po telefonu 01 2414 418.

Delavnica poteka ob razstavi

Ne spreglejte

 

 

Prijavite se na e-novice