SI
Nakit iz porcelanaDelavnica za odrasle
Show menu

Nakit iz porcelana

Delavnica za odrasle

Vabimo vas na delavnico oblikovanja s porcelanom, najfinejšim materialom v svetu keramike. Preizkusili se bomo v izdelavi nakita, na katerega lahko gledamo tudi kot na miniaturno plastiko. Oblikovali bomo uhane, prstane, broške, obeske, in sicer v tehniki oblikovanja iz tanke plošče, iz kalupov in litja porcelana. Dekorirali bomo z različnimi teksturami.

Poleg praktičnega dela se bomo seznanili tudi z zgodovino in uporabo porcelana, tega dragocenega materiala. Ogledali si bomo razstavo V. Mednarodnega trienala keramike UNICUM v Narodnem muzeju Slovenije in izbrana dela vzeli za izhodišče pri oblikovanju novih kosov nakita. Predznanje ni potrebno. Delavnica je odlična za začetnike in vse, ki si želite izkušnje z delom s porcelanom.

Delavnico vodi Bojana Ristevski Mlaker, ustanoviteljica Juha studia, kjer kreira omejene serije unikatne uporabne keramike v kamenini in porcelanu, pa tudi skulpture in risbe.

Drobcen uhan iz porcelana
Šatulja z nakitom iz porcelana
Uhančki iz porcelana, obešeni na vejici

Ustvarjalna delavnica bo potekala v Narodnem muzeju Slovenije na Muzejski (Muzejska ulica 1) v soboto, 9. septembra 2023, od 10.30 do 13.30.

Promocijska cena (Dan keramike): 60 €.

Udeležba je omejena na 6 oseb. Prijave zbiramo na naslovu andreja.breznik@nms.si do zapolnitve prostih mest. V primeru manjšega števila udeležencev si pridružujemo pravico do spremembe programa. Dodatne informacije tudi po telefonu 01 2414 418.

Delavnica poteka ob razstavi

Ne spreglejte

Vodeni ogled

Miza za dva

Zaključno vodstvo z umetnico Tanjo Lažetić in podpisovanje kataloga
 

 

Prijavite se na e-novice