SI
V znamenju srečeNedeljski piškotek: muzejska druženja za vse generacije
Show menu

V znamenju sreče

Nedeljski piškotek: muzejska druženja za vse generacije

Na fotografiji so voščilnice, izdelane z barvno nitjo.

Praznuj z nami! 15. oktober je namreč praznik Narodnega muzeja Slovenije. Ob rojstnem dnevu si zaželimo srečo in to želimo tudi muzeju. 

Pridruži se nam na potepu po zbirkah, kjer bomo poiskali znane simbole sreče in spoznali skrivnostne podobe, ki odvračajo nesrečo. Druženje bomo zaključili ustvarjalno in si izdelali unikatne voščilnice, na katere bomo z barvno nitjo spretno upodobili izbrano srečno znamenje. 


Nedeljski piškotek V znamenju sreče bo na programu v nedeljo, 15. oktobra 2023, ob 16. uri v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova, Maistrova 1, Ljubljana. 

Vstopnina
za nedeljsko muzejsko druženje
:
– družinska vstopnica: 12 €
– posamezna vstopnica: 5,50 €

Trajanje: 90 minut. Število mest je omejeno. Obvezne prijave sprejemamo po e-pošti na naslov arheozabava@nms.si najpozneje do 13. ure na dan dogodka.

Nedeljski piškotek: muzejska druženja za vse generacije

Po nedeljskem kosilu se sprehodite do Muzejske ploščadi Metelkova in se nam pridružite na prijetnem, radovednem, sproščenem, nasmejanem popoldanskem druženju ... takšnem, kot je nedelja sama!

Vsak mesec vas bo gostil drug muzej: Narodni muzej Slovenije – Metelkova (NMS), Slovenski etnografski muzej (SEM) ali Muzej sodobne umetnosti Metelkova (+MSUM). Skupaj bomo ob toplem napitku odpirali različne zgodovinske, etnološke in umetnostne teme, si ogledali aktualne razstave, raziskovali in veliko ustvarjali.

  • Nedelja, 15. oktobra 2023, 16.00–17.30: V znamenju sreče, Narodni muzej Slovenije – Metelkova
  • Nedelja, 19. novembra 2023, 16.00–17.30: Medvedova hvaležnost, Slovenski etnografski muzej


Podrobnosti in kontakti za prijave so objavljeni pri posameznem dogodku.

Ne spreglejte

 

 

Prijavite se na e-novice