SI
Prostoročno oblikovanje glinenih posodDelavnica za odrasle in mladino
Show menu

Prostoročno oblikovanje glinenih posod

Delavnica za odrasle in mladino od 15. leta dalje

Košček mehke gline, ki ima nakazano obliko posodice, vsaka s svoje strani držita odrasla moška roka in roka otroka
Prostoročno oblikovanje glinenih posod

Vabimo vas na tridnevno delavnico prostoročnega oblikovanja glinenih posod pod vodstvom Igorja Ravbarja. Za navdih nam bodo posode in predmeti iz bogatih arheoloških zbirk, vse od izuma prvih žganih posod v mlajši kameni dobi. Na delavnici bomo v treh zaporednih sobotah spoznali deset različnih tehnik oblikovanja in okraševanja: prostoročno, oblikovanje s trakovi (kačice), različne oblike kalupov, tehniko kurinuki, dekoriranje ploščice, različne vrste podglazurnih barv in glazuro. Prednost naštetih tehnik je ta, da za nadaljevanje ustvarjanja v domačem okolju ne potrebujemo lončarskega vretena.

Vse predmete bomo v muzeju pripravili do stopnje, ki je potrebna za žganje gline, in jih nazadnje tudi žgali. Delavnica bo usmerjena v izdelavo uporabnih predmetov.

Igor Ravbar je zaposlen v Narodnem muzeju Slovenije kot konservator-restavrator. Ukvarja se še z grafiko, keramiko in fotografijo. Svoja dela razstavlja v različnih krajih po Sloveniji. V Narodnem muzeju Slovenije se je leta 2023 v okviru projekta Keramika danes predstavil z uporabno keramiko in lesom na razstavi Vtisi.

Za udeležbo na delavnici predhodno znanje ni potrebno. Za material in pripomočke je poskrbljeno.

Podrobnosti in prijave


Termin in lokacija
Tridnevna delavnica bo potekala v Narodnem muzeju Slovenije, Muzejska 1, v Ljubljani:

  • Sobota, 6. aprila 2024, 14.00–17.30
  • Sobota, 13. aprila 2024, 14.00–17.30
  • Sobota, 20. aprila 2024, 14.00–17.30

Cena: 120 €
Znižana cena (dijaki, študenti, upokojenci, brezposelni): 100 €

Prijave 
Udeležba je omejena. Prijave zbiramo na naslov andreja.breznik@nms.si do 3. aprila 2024 oziroma do zapolnitve prostih mest.

Informacije
V primeru manjšega števila udeležencev si pridružujemo pravico do spremembe programa. Dodatne informacije po telefonu na št. 01 2414 418 ali po e-pošti na naslovu andreja.breznik@nms.si. Za podrobnosti se lahko obrnete tudi na vodjo delavnice: 031 827 868 (Igor Ravbar).

 

 

Prijavite se na e-novice