SI
Naprej v preteklostOdpotujete z nami #naprejvpreteklost ter odkrivajte #pomladvmuzeju in #učenjevmuzeju
Show menu

Naprej v preteklost

Podoba akcije z izpisanimi ključni mi podatki in ilustracijo "lijak znanja"

Spoštovani ljubitelji muzejev in galerij!

Pomlad se počasi prebuja in prišel je čas za našo spletno akcijo #naprejvpreteklost. Veseli nas, da tudi tokrat sodeluje več kot 60 slovenskih muzejev in galerij, ki vam bodo z objavami na svojih spletnih straneh in družbenih omrežjih ponovno približali bogato snovno in nesnovno dediščino, ki jo hranijo.

Že večkrat smo poudarili, da imajo muzeji pomembno vlogo v družbi. So prostori dialoga, druženja, sprememb, srečevanja, kritičnega razmišljanja, sprejemanja, učenja in še bi lahko naštevali. Kot prostori učenja lahko muzeji pomembno sodelujejo pri oblikovanju in ustvarjanju trajnostnih prihodnosti, pripomorejo k odkrivanju in razumevanju kulturne dediščine, ozaveščanju in ne nazadnje k razvoju družbe. Ravno zato je tokratna akcija v prvi vrsti posvečena učenju.

Vabljeni torej, da med 15. in 21. aprilom 2024 z nami ponovno odpotujete #naprejvpreteklost ter odkrivate #pomladvmuzeju in #učenjevmuzeju.

Poiščite ključnike

  • #naprejvpreteklost
  • #pomladvmuzeju
  • #učenjevmuzeju

Spremljajte Narodni muzej Slovenije na

Program slovenskih muzejev in galerij

Naprej v preteklost je skupna akcija slovenskih muzejev in galerij v organizaciji Skupnosti muzejev Slovenije in Službe za premično dediščino in muzeje
 

 

Prijavite se na e-novice