SI
Alenka Miškec: Denar, sveta vladarMuzejski abonma: vsebine za izbirčne
Show menu

Alenka Miškec: Denar, sveta vladar

Muzejski abonma: vsebine za izbirčne
Arheološki abonma
Predavanje z vodstvom
Zaklad keltskih srebrnikov s konca 2. stoletja pr. Kr.

Ali vas zanimajo zgodovina, arheologija in umetnostna zgodovina? Muzejski abonma je namenjen vedoželjnim dijakom, ki bi radi izvedeli več, in ga priporočamo kot izbor za obvezne izbirne vsebine v šolskem letu 2022/2023. Preživite popoldan v družbi podobno mislečih vrstnikov in muzejskih strokovnjakov! 

Nova vsebina za izbirčne iz serije Arheološki abonma bo na sporedu v četrtek, 20. aprila 2023, od 15.30 do 17. ure, v Narodnem muzeju Slovenije na Muzejski 1 v Ljubljani:

Dr. Alenka Miškec: Denar, sveta vladar

Kaj je denar? Kdaj in kje so naredili prvi denar? Kako se je nova ideja kovanega denarja razširila po antičnem svetu? Kakšne so bile cene in plače v rimski državi? 

Na kratkem predavanju bomo odgovorili na vsa ta vprašanja in še mnoga druga. Po predavanju si bomo na stalni razstavi ogledali denar iz različnih obdobij, in sicer od prazgodovine do srednjega veka. Najstarejši denar z našega ozemlja so kovanci rimske republike in keltskih plemen, ki so živela na našem ozemlju. V času rimske države so bili v vsakdanjem življenju najpogostejši bronasti kovanci, pozneje, v srednjeveških mestih pa so zopet prevladovali srebrniki.


Na voljo je še nekaj prostih mest za druge zainteresirane. Cena: 4 €. Obvezne so predhodne prijave:

Rezervirajte si mesto tudi pri drugih vsebinah za izbirčne:

Program poteka enkrat mesečno v obliki predavanja oziroma vodstva po stalnih razstavah Narodnega muzeja Slovenije in traja 90 minut (2 šolski uri). 

Aktualno

 

 

Prijavite se na e-novice