SI
Izdelava slike v tehniki enkavstikeDelavnica za odrasle
Show menu

Izdelava slike v tehniki enkavstike

Delavnica za odrasle

Enkavstika je stara slikarska tehnika, pri kateri se uporabljajo topel vosek in smole, pomešane s pigmenti. Barvni sloji tako ohranijo svojo barvitost, pastozni nanosi ne pokajo. V tej tehniki so na primer naslikani odlično ohranjeni fajumski portreti (1.–4. st. n. št.), v enkavstiki pa ustvarjajo tudi številni sodobni slikarji, v Sloveniji recimo Živko Marušič.

Na delavnici se bomo seznanili s kratkim umetnostnozgodovinskim pregledom rabe tehnike, spoznavali bomo materiale za enkavstiko in uporabili klasična orodja za slikanje z voščenimi pastami. Vsak bo lahko izdelal vsaj eno enkavstiko na lesenem nosilcu po izbranih motivih oziroma jo razvil po svojih željah.

Slike boste po delavnici lahko odnesli domov. Za sproščeno delo pridite v udobnih oblačilih, ki prenesejo obarvan vosek.

Informacije in prijave

Delavnica je namenjena starejšim od 15 let. Predznanje ni potrebno.

PRIJAVE sprejemamo od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro na telefonski številki 051 384 888 ali na elektronskem naslovu info@nms.si do vključno 3. februarja. V primeru premajhnega števila prijav delavnice ne bomo izvedli.

CENA: 45 € za osebo. V ceno so vključeni material, uporaba orodja in prigrizek.

Delavnico bosta vodili Marijana Dukarić Kapus, likovna pedagoginja in magistrica restavratorstva, ki enkavstiko uporablja pri svojem likovnem snovanju, in Irma Langus Hribar, konservatorka-restavratorka za slike, rezbarije, pozlato.

Delavnica je del spremljevalnega programa razstave Mumija in krokodil. Razstava bo na ogled le še do 8. februarja 2015.
 

 

Prijavite se na e-novice