SI
Izdelava egipčanske fajanseDelavnica za odrasle
Show menu

Izdelava egipčanske fajanse

Delavnica za odrasle

Egipčanska fajansa je ena najlepših oblik starodavne keramike. Njena moč transformacije iz pustega in brezbarvnega materiala v privlačno in bleščečo, običajno modro-zeleno glazuro, je tisočletja navdihovala stare Egipčane.

Uporabljali so jo za izdelovanje človeških in živalskih figur, posod, nakita in amuletov. Z zatonom njihove države je zamrla tudi izdelava in znanstveniki šele v zadnjem času razkrivajo vse več skrivnosti tega neobičajnega ne-glinenega materiala, ki so ga nekateri poimenovali kar »prva visokotehnološka keramika«.

Na delavnici se bodo udeleženci seznanili s sestavo egipčanske fajanse in možnimi načini izdelave. Vsakdo bo po lastni izbiri lahko izdelal enega ali več manjših predmetov po predpripravljenih keramičnih kalupih in se seznanil z zahtevnostjo in omejitvami prostoročnega oblikovanja.

RAZPRODANO! ZARADI VELIKEGA ZANIMANJA NA VOLJO NOV TERMIN. DELAVNICO BOMO PONOVILI V SOBOTO, 20. 12. 2014.  

Informacije in prijave

Delavnica je namenjena starejšim od 15 let. Predznanje ni potrebno. 

PRIJAVE sprejemamo od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro na telefonski številki 051 384 888 ali na elektronskem naslovu info@nms.si do vključno 5. decembra 2014. V primeru premajhnega števila prijav delavnice ne bomo izvedli.

CENA: 45 € za osebo. V ceno so vključeni material in orodje, vodstvo po razstavi Mumija in krokodil in prigrizek.  

Delavnico bosta izvedla oblikovalka Uršula Rihtar in mag. Miran Pflaum, konservatorsko-restavratorski svetovalec (Narodni muzej Slovenije).   

Delavnica je del spremljevalnega programa razstave Mumija in krokodil.

 

 

Prijavite se na e-novice