SI
Ta veseli dan kulture
Show menu

Ta veseli dan kulture

Dan odprtih vrat na spletu
Letošnji Ta veseli dan kulture je nekoliko drugačen, kot smo ga vajeni. Čeprav so muzejska vrata zaprta, pa to naj ne bo razlog, da Prešernovega rojstnega dne ne bi zaznamovali z zvrhano mero kulturnih in umetnostnih doživetij! Tudi na spletu vam ponujamo različne vsebine, s katerimi, prepričani smo, lahko večplastno obogatite svoje poznavanje in doživljanje kulturne dediščine.

Za vas smo izbrali

Virtualni ogled razstave
»Slovenci, za zmiraj gre!«
Razstava ob 100. obletnici koroškega plebiscita


Po razstavi nas popeljejo avtorji dr. Dragan Matić, doc. dr. Zdenka Semlič Rajh in dr. Marko Štepec. Pred nami pa se odpira prava digitalna knjižnica razstavljenega arhivskega gradiva: več kot 900 dokumentov in fotografij je dostopnih v visoki ločljivosti. Podajte se na popotovanje po burnem obdobju koroškega plebiscita z računalnikom, tablico, pametnim telefonom ali očali za navidezno resničnost!
E-razstava 
Raziskovalno delo v sodobnem muzeju

Predstavljamo živahne raziskovalne dejavnosti, ki potekajo pod okriljem naše ustanove. Da bi zanesljivo ugotovili, iz kakšnih surovin je predmet izdelan, ali je v resnici pristen ali morda ponaredek, potrebujemo pomoč strokovnjakov naravoslovnih ved – kemikov, fizikov, metalurgov ipd. Vsak od njih lahko s svojim znanjem in analitskimi orodji razkrije pomembne podatke.
Muzej v copatih

Vabimo vas v svojo družbo tudi iz domačega naslonjača! Vsebine so primerne zlasti za otroke od 3. do 12. leta, starše pa vljudno vabimo, da se nam prav tako pridružijo pri ustvarjalnicah in drugih zabavnih vsebinah!
Virtualni sprehodi

Veste, koliko muzejskih lokacij in razstav lahko obiščete »od doma«? Še sami jih težko preštejemo. Pojdite z nami na grad Snežnik in Blejski grad, sprehodite se po arheološkem parku Ad Pirum, oglejte si muzejske razstave: od blizu raziščite znamenitosti evropskega in svetovnega pomena, morda je prava priložnost prav zdaj!
Šola od doma

Tudi učitelji in profesorji si lahko pri svojem delu lahko pomagajo z bogatim naborom vsebin in didaktičnega gradiva, ki jim bo pomagalo pri pedagoškem delu.
 

 

Prijavite se na e-novice