SI
Boštjan Laharnar: V magičnem svetu KeltovMuzejski abonma: vsebine za izbirčne
Show menu

Boštjan Laharnar: V magičnem svetu Keltov

Muzejski abonma: vsebine za izbirčne
Arheološki abonma
Predavanje z vodstvom

RAZPRODANO
Nekateri primeri latenske – keltske umetnosti z razstave Zgodbe s stičišča svetov: gumbi v obliki pošasti grozečega videza, zaponke s stiliziranimi podobami živalskih ali zmajskih glav ter predmeti s podobami mrkih obrazov. Vse bron. (© Narodni muzej Slovenije)

Ali vas zanimajo zgodovina, arheologija in umetnostna zgodovina? Muzejski abonma je namenjen vedoželjnim dijakom, ki bi radi izvedeli več, in ga priporočamo kot izbor za obvezne izbirne vsebine v šolskem letu 2022/2023. Preživite popoldan v družbi podobno mislečih vrstnikov in muzejskih strokovnjakov! 

Peta vsebina za izbirčne iz serije Arheološki abonma bo na sporedu v četrtek, 19. januarja 2023, od 15.30 do 17. ure, v Narodnem muzeju Slovenije na Muzejski 1 v Ljubljani:

Dr. Boštjan Laharnar: V magičnem svetu Keltov

Kelti, skoraj mistična beseda, z asociacijo na starodavno, skrivnostno, magično, pokopano …

Pa so te asociacije in predstave prave ali pa so zgolj bolj ali manj plod našega navdušenja, ki korenini tja do obdobja romantike? Od kod sploh izvira poimenovanje Kelti in keltsko? Kdo so bili Kelti? In kaj vse dandanes pomeni keltsko?

Predstavili bomo aktualne ugotovitve arheološke znanosti, ki skuša odgovoriti na ta vprašanja in se trudi razumeti dediščino prebivalcev Evrope in Slovenije iz zadnjih železnodobnih stoletij. Druženje bomo sklenili na stalni arheološki razstavi in z vprašanjem »Kaj je pri tem magičnega?« ugotovili, zakaj je naslov tokratnega arheološkega abonmaja zavajajoč.


Cena: 4 €. Obvezne so predhodne prijave:


RAZPRODANO. 

Rezervirajte si mesto tudi pri drugih vsebinah za izbirčne:

Program poteka enkrat mesečno v obliki predavanja oziroma vodstva po stalnih razstavah Narodnega muzeja Slovenije in traja 90 minut (2 šolski uri). 

Aktualno

 

 

Prijavite se na e-novice