SI
Ogled konservatorsko-restavratorskih delavnicMuzejski abonma: vsebine za izbirčne
Show menu

Ogled konservatorsko-restavratorskih delavnic

Muzejski abonma: vsebine za izbirčne
Arheološki abonma
Vodeni ogled

Ali vas zanimajo zgodovina, arheologija in umetnostna zgodovina? Muzejski abonma je namenjen vedoželjnim dijakom, ki bi radi izvedeli več, in ga priporočamo kot izbor za obvezne izbirne vsebine v šolskem letu 2022/2023. Preživite popoldan v družbi podobno mislečih vrstnikov in muzejskih strokovnjakov! 

Predzadnja vsebina za izbirčne Muzejskega abonmaja 2022/2023 in zadnja iz serije Arheološki abonma bo na sporedu v četrtek, 15. junija 2023, od 15.30 do 17. ure, v Narodnem muzeju Slovenije na Muzejski 1 v Ljubljani:

Igor Ravbar, mag. Gorazd Lemajič: Ogled konservatorsko-restavratorskih delavnic

Strokovnjaki nas bodo seznanili s postopki na predmetu od trenutka, ko pridejo v muzej, do trenutka, ko so pospravljeni v razstavno vitrino. Posebna vrednost programa je ogled delovnih prostorov in pripomočkov, pogovor s strokovnjaki ter možnost opazovanja zaposlenih pri njihovem delu. Sodelujoči si bodo ogledali restavratorske delavnice v Narodnem muzeju Slovenije na Muzejski ulici.


Na voljo je še nekaj prostih mest za druge zainteresirane. Cena: 4 €. Obvezne so predhodne prijave:

Rezervirajte si mesto tudi pri drugih vsebinah za izbirčne:

Program poteka enkrat mesečno v obliki predavanja oziroma vodstva po stalnih razstavah Narodnega muzeja Slovenije in traja 90 minut (2 šolski uri). 

Aktualno

 

 

Prijavite se na e-novice