SI
Boštjan Odar: Zvoki pradavnineMuzejski abonma: vsebine za izbirčne
Show menu

Boštjan Odar: Zvoki pradavnine

Muzejski abonma: vsebine za izbirčne
Arheološki abonma

Ali vas zanimajo zgodovina, arheologija in umetnostna zgodovina? Muzejski abonma je namenjen vedoželjnim dijakom, ki bi radi izvedeli več, in ga priporočamo kot izbor za obvezne izbirne vsebine v šolskem letu 2022/2023. 

Preživite popoldan v družbi podobno mislečih vrstnikov in muzejskih strokovnjakov! Četrta vsebina za izbirčne iz serije Arheološki abonma bo na sporedu v četrtek, 15. decembra 2022, od 15.30 do 17. ure, v Narodnem muzeju Slovenije na Muzejski 1 v Ljubljani:

Boštjan Odar: Zvoki pradavnine

V svoji knjigi Izvor človeka in izbor glede na spol je Charles Darwin razmišljal tudi o izvoru glasbe: »Ker niti veselje niti sposobnost proizvajanja glasbenih tonov nista dejavnosti, ki bi neposredno koristili človeku v njegovih vsakodnevnih življenjskih navadah, morata biti umeščeni med najbolj zagonetne, ki jih poseduje.«
Arheolog dr. Boštjan Odar bo ob multimedijski spremljavi znanih filmskih podob in melodij iz 20. stoletja pripovedoval o izvoru glasbe in plesa. Po njegovem sta obe dejavnosti neposredna posledica biološkega prilagajanja v kombinaciji z naravnim izborom v zgodnjem obdobju človeške preteklosti. 


Na voljo je še nekaj prostih mest za druge zainteresirane. Cena: 4 €. Obvezne so predhodne prijave:

Rezervirajte si mesto tudi pri drugih vsebinah za izbirčne:

Program poteka enkrat mesečno v obliki predavanja oziroma vodstva po stalnih razstavah Narodnega muzeja Slovenije in traja 90 minut (2 šolski uri). 

Aktualno

 

 

Prijavite se na e-novice