SI
Igor Ravbar, Gorazd Lemajič: V ateljeju pri konservatorjih in restavratorjihMuzejski abonma: vsebine za sladokusce
Show menu

Igor Ravbar, Gorazd Lemajič: V ateljeju pri konservatorjih in restavratorjih

Muzejski abonma: vsebine za sladokusce
Vodeni ogled

Ali vas zanimajo arheologija, zgodovina in umetnostna zgodovina? Radi obiskujete muzeje in galerije? Muzejski abonma je namenjen vedoželjnim dijakom, ki bi radi izvedeli več, in ga priporočamo kot izbor za obvezne izbirne vsebine v šolskem letu 2023/2024. Preživite popoldan v družbi podobno mislečih vrstnikov in muzejskih strokovnjakov!

Greš z mano v muzej?

Nova vsebina za sladokusce bo na sporedu v četrtek, 16. novembra 2023, od 15.30 do 17. ure v Narodnem muzeju Slovenije na Muzejski 1 v Ljubljani:

Igor Ravbar, mag. Gorazd Lemajič: Ogled konservatorsko-restavratorskih delavnic

Strokovnjaki nas bodo seznanili s postopki na predmetu od trenutka, ko pridejo v muzej, do trenutka, ko so pospravljeni v razstavno vitrino. Posebna vrednost programa je ogled delovnih prostorov in pripomočkov, pogovor s strokovnjaki ter možnost opazovanja zaposlenih pri njihovem delu. Sodelujoči si bodo ogledali restavratorske delavnice v Narodnem muzeju Slovenije na Muzejski ulici.

Na voljo je še nekaj prostih mest za druge zainteresirane. Cena: 4 €. Obvezne so predhodne prijave:

Rezervirajte si mesto tudi pri drugih vsebinah za sladokusce

Program poteka enkrat mesečno v obliki predavanja oziroma vodstva po zbirkah Narodnega muzeja Slovenije in traja 90 minut (2 šolski uri). 

Aktualno

 

 

Prijavite se na e-novice