SI
Klesanje črk v kamenDelavnica za odrasle
Show menu

Klesanje črk v kamen

Delavnica za odrasle

V času starega Rima so napise na kamnitih spomenikih pisali s črkami, ki jih danes imenujemo klesana rimska kapitala. To so bile velike tiskane črke, iz katerih se je razvila tudi danes najbolj uporabljena tipografija (oblika črk) Times New Roman.

Na delavnici klesanja rimskih črk se boste udeleženci najprej seznanili s konstrukcijo črk in kako se posamezna črka izriše, z njihovim razporejanjem na napisni plošči in klesanjem napisa, ki si ga boste izbrali sami. Klesali boste vsak v svojo kamnito ploščo v velikosti pisarniškega lista in pri tem spoznali spretnost ročnega klesanja črk. Napisu boste po želji lahko dodali tudi klesani ornament.

Delavnico bo izvedla akademska kiparka Alenka Vidrgar.   

Informacije in prijave

Delavnica je namenjena osebam, starejšim od 15 let. Predznanje ni potrebno.

PRIJAVE sprejemamo na telefonski številki 051 384 888 (od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro) ali na elektronskem naslovu arheozabava@nms.si do vključno 16. novembra 2015. V primeru premajhnega števila prijav delavnice ne bomo izvedli.

CENA: 45 € za osebo. V ceno so vključeni material in orodje, vodstvo po Rimskem lapidariju Narodnega muzeja Slovenije in prigrizek.

 

 

Prijavite se na e-novice