SI
Prek sita do odtisa: koptski ornamentDelavnica za odrasle
Show menu

Prek sita do odtisa: koptski ornament

Delavnica za odrasle

Na delavnici se bomo seznanili z grafično tehniko sitotiska, natančneje z dvema prilagojenima tehnikama, pri katerih bomo matrico izdelovali na enostavnejši način s pomočjo papirja ali lepila. Poustvarjali bomo enega izmed najznačilnejših dekorativnih elementov na koptskih oblačilih: to je vzdolžni, ponavljajoči se vzorec na tunikah, imenovan clavus. Kopti so ta vzorec sicer tkali, mi pa ga bomo s pomočjo sitotiska odtiskovali na bombažne vrečke.
Izdelke udeleženci odnesejo domov.

Za sproščeno delo priporočamo udobna oblačila, ki prenesejo obarvanje. S seboj lahko prinesete tudi svoj kos bombažnega tekstila (majice, rute, prtičke ...), ki bi ga radi potiskali.

Informacije in prijave

Delavnica je namenjena starejšim od 15 let. Predznanje ni potrebno.

PRIJAVE sprejemamo od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro na telefonskih številkah 051 384 888 ali 01 24 14 439 oziroma na elektronskem naslovu arheozabava@nms.si do vključno 15. novembra 2019. V primeru premajhnega števila prijav delavnice ne bomo izvedli.

CENA: 30 € za osebo.
Znižana cena: 20 € za osebo (popust velja za upokojence, študente, brezposelne ter člane SMD in ICOM).
V ceno so vključeni material in orodje, vodstvo po razstavi Koptske tkanine iz zbirke Narodnega muzeja Slovenije ter kava in prigrizki med odmorom. Plačilo je mogoče na blagajni muzeja v odpiralnem času muzeja.

Delavnico bosta izvedli Meta Žvokelj in Anka Doblekar.


Delavnica je del spremljevalnega programa razstave Koptske tkanine iz zbirke Narodnega muzeja Slovenije. Seznam vseh javnih vodstev, predavanj in drugih prireditev ob razstavi si oglejte na tej povezavi.
 

 

Prijavite se na e-novice