SI
Mednarodni muzejski dan 2021Prihodnost muzejev: okrevanje in novi izzivi
Show menu

Mednarodni muzejski dan 2021

Prihodnost muzejev: okrevanje in novi izzivi

Plakat Narodnega muzeja Slovenije

Dragi obiskovalci!

Vabimo vas, da nas obiščete na naš praznik, mednarodni muzejski dan. Vstop v Narodni muzej Slovenije na Muzejski in Narodni muzej Slovenije – Metelkova je brezplačen. Muzejske publikacije bo mogoče kupiti po znižani ceni.

Program


Narodni muzej Slovenije na Muzejski

  • Torek, 18. maja 2021, ob 17. uri: Dragocenosti Narodnega muzeja Slovenije. Na vodenem ogledu bomo spoznali najpomembnejše predmete na stalni arheološki razstavi Narodnega muzeja Slovenije.
    Vstop je prost, udeležba je brezplačna. Obvezne so predhodne prijave na e-naslov arheozabava@nms.si ali po telefonu 051 384 888. Število mest je omejeno. 

 Narodni muzej Slovenije – Metelkova 

  • Torek, 18. maja 2021, ob 17. uri: Dragocenosti Narodnega muzeja Slovenije. Na vodenem ogledu bomo spoznali najpomembnejše predmete na stalni razstavi Zgodovinske in umetnostne zbirke.
    Vstop je prost, udeležba je brezplačna. Obvezne so predhodne prijave na e-naslov arheozabava@nms.si ali po telefonu 051 384 888. Število mest je omejeno. 

Urbana galerija plakatov

V sodelovanju s TAM TAM je ICOM Slovenija v Ljubljani pripravil urbano galerijo plakatov na temo Prihodnost muzejev: okrevanje in novi izzivi. Petintrideset plakatov, ki vabijo na obisk muzejev, si lahko ogledate tudi v virtualni knjižici na tej povezavi.

Program slovenskih muzejev in galerij

V torek, 18. maja 2021, bomo muzeji in galerije po vsej Sloveniji obeležili mednarodni muzejski dan s prostim vstopom in obilico raznovrstnih dogodkov. Progam slovenskih muzejev in galerij si lahko ogledate na tej povezavi.

Strokovno srečanje

Ob 10. uri je ICOM Slovenija tudi letos pripravil webinar na letošnjo temo Digitalizacija v muzejih. Srečanje bo potekalo na tej povezavi (Zoom), udeležba je brezplačna. Posnetek webinarja bo objavljen na kanalu YouTube. 

Video sporočilo

ICOM Slovenija je v sodelovanju s slovenskimi muzeji pripravil video sporočilo s predstavitvijo mednarodnega muzejskega dne ter nekaterih muzejev in galerij:

Mednarodni muzejski dan 2021 se letos posveča temi »Prihodnost muzejev: okrevanje in novi izzivi«. Z njo želi ICOM opomniti na ključne spremembe v naši družbi in okrevanje v času epidemije covida-19. V okviru letošnje teme sporoča, da so muzeji aktivni člen sprememb, da ponujajo premislek o odnosu do skupnosti, soočajo se z novimi izzivi dela in modeli kulturne kreativnosti. Muzeji se morajo tudi zavzemati za ustvarjalni potencial kulture kot področja izzivov ter inovacij v izgradnji pravične in trajnostne prihodnosti.


 

 

Prijavite se na e-novice