SI
Mateja Kos: Moda skozi časMuzejski abonma: vsebine za sladokusce
Show menu

Mateja Kos: Moda skozi čas

Muzejski abonma: vsebine za sladokusce
Predavanje z vodstvom
Ali vas zanimajo arheologija, zgodovina in umetnostna zgodovina? Radi obiskujete muzeje in galerije? Muzejski abonma je namenjen vedoželjnim dijakom, ki bi radi izvedeli več, in ga priporočamo kot izbor za obvezne izbirne vsebine v šolskem letu 2023/2024. Preživite popoldan v družbi podobno mislečih vrstnikov in muzejskih strokovnjakov!

Greš z mano v muzej?

Naslednja vsebina za sladokusce bo na sporedu v četrtek, 16. maja 2024, od 15.30 do 17. ure v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova v Ljubljani:
Na razstavi so trije široko nasmejani madostniki, poudarek je na dekletu, ki ima na glavi historični klobuček, pred sabo pa je - kot bi jo pomerjala - podržala žametno obleko z zlatimi našitki. Noaš je na prvi pogled iz Trubarjevega časa.
Moda skozi čas

ddr. Mateja Kos: Moda skozi čas

Na vodenem ogledu se bomo sprehodili med izbranimi predmeti iz likovne in zgodovinske zbirke od gotike do danes. Posebno pozornost bomo posvetili umetnostnozgodovinskim slogom in kronološkemu opazovanju mode, ki je zaznamovala izbiro oblačil, stanovanjsko opremo in raznolike predmete za vsakdanjo uporabo.

O predavateljici

Muzejska svetnica ddr. Mateja Kos je doktorirala s področij umetnostne zgodovine in muzeologije. Je kustosinja na Oddelku za zgodovino in uporabno umetnost Narodnega muzeja Slovenije in od leta 2023 tudi direktorica muzeja.

Na voljo je še nekaj prostih mest za druge zainteresirane. Cena: 4 €. Obvezne so predhodne prijave:

Več o razstavi

Rezervirajte si mesto tudi pri drugih vsebinah za sladokusce

Program poteka enkrat mesečno v obliki predavanja oziroma vodstva po stalnih razstavah Narodnega muzeja Slovenije in traja 90 minut (2 šolski uri). 

Aktualno

 

 

Prijavite se na e-novice