SI
Tekmovanje za mlade ambasadorje keramike Future Lights in Ceramics 2020Mladi umetniki, oblikovalci in obrtniki, pozor!
Show menu

Tekmovanje za mlade ambasadorje keramike Future Lights in Ceramics 2020

Mladi umetniki, oblikovalci in obrtniki, pozor!

Vabimo vas, da se prijavite na tekmovanje za mlade ambasadorje keramike Future Lights in Ceramics 2020, ki poteka v okviru programa Interreg Srednja Evropa pod okriljem evropskega projekta CerDee. Osrednja tema letošnjega natečaja je odkrivanje duha Bauhausa (The spirit of Bauhaus), znamenite šole za oblikovanje in arhitekturo, ki praznuje svojo stoto obletnico.

K prijavi še posebej vabimo mlade talente s področja oblikovanja keramike, ki svoje inspiracije iščejo v delih W. Gropiusa, M. Friedlaender ali G. Marcksa, skušajo zajeti duha spreminjajočega sveta, v svoja dela vključujejo aktualne okoljske probleme oz. iščejo nove načine izražanja tudi z uporabo pristopov, značilnih za šolo Bauhaus. Kandidati naj bodo umetniki, oblikovalci ali obrtniki s področja oblikovanja keramike, ki so na začetku svoje kariere.

Informacije in prijave

Na natečaju lahko sodelujejo kandidati, ki imajo:
  • državljanstvo ene od držav članic Evropske skupnosti – prednost bodo imeli kandidati s programskega območja Interreg V-B Srednja Evropa (https://www.interreg-central.eu),
  • znanje, izkušnje oz. inovativne zamisli s področja zgoraj razpisane teme in
  • manj kot 5 let od zaključka študija. 
Več informacij in navodila za prijavo najdete na tej povezavi ali stopite v stik z nami: Jana Göbel, Prozellanikon (E jana.goebel@porzellanikon.org, T +49 9287 91800 411).

Rok za prijavo: 15. julij 2019.
 

 

Prijavite se na e-novice