SI
Z igro do dediščine 2019
Show menu

Z igro do dediščine 2019


Drage družine!

V Tednu otroka  se bomo muzeji in galerije po vsej Sloveniji ponovno združili v skupno akcijo in vas popeljali z igro do dediščine.

Sodelujoče ustanove vsako leto otrokom in družinam ponudimo brezplačen vstop. Se vidimo v slovenskih muzejih in galerijah!

V Narodnem muzeju Slovenije smo posebej za vas pripravili program:

 • 7.–13. oktobra 2019 od 10. do 18. ure: ŽIVA ODKRIVA, nagradna pustolovščina za družine. Potepanje po razstavah spremenite v raziskovalno dogodivščino! Živa je za vas pripravila iskalni izziv. Če vam uspe, sodelujete v žrebu za prikupno knjižno nagrado.
  Muzejska in Metelkova

 • 7.–13. oktobra 2019 od 10. do 18. ure: ŽIVINI KOTIČKI, samostojno raziskovanje. Vstopite v igrive kotičke muzeja, kjer je vse mini in vse dovoljeno. Tipanje, poslušanje, ustvarjanje in raziskovanje. 
  Muzejska

 • 7.–13. oktobra 2019 od 10. do 18. ure: ARHEOPOT IN ZGODOSKOK, raziskovalni listi za otroke in družine. Samostojni ogled in odkrivanje izbranih muzejskih predmetov in zanimivih zgodb, ki so povezane z njimi. 
  Muzejska in Metelkova

 • 10. oktobra 2019 od 18. do 19. ure: PRETEKLOST NA DOTIK: Osvoji veščine neandertalca in se preizkusi v izdelavi koščene piščali. Prikaz izdelave najstarejšega glasbila na svetu.
  Muzejska

Ugodnosti v tednu otroka

 • Prost vstop za otroke in družine
 • 20 % popusta pri nakupu publikacij za otroke in mladino, ki jih je izdal Narodni muzej Slovenije (izjema so knjige, ki so izšle zadnjega pol leta).
 

 

Prijavite se na e-novice